Wegbrengen en ophalen

Iemand wegbrengen

Je brengt iemand weg naar de luchthaven? En uitgebreid afscheid nemen hoeft niet? Maak dan gebruik van de gratis drop-off zone op 5 minuten wandelen van de vertrekhal.

Toch een uitgebreide knuffel? Parkeer dan op parkings P1, P2 of P3 en wandel mee naar de vertrekhal. Daar kan je zwaaien zolang je wil.

kaart van Brussels Airport met drop off locatie

Drop-off zone voor snel afscheid

Volg de signalisatie naar de drop-off zone.  Op de drop-off laat je een vertrekkende passagier snel uitstappen. Je mag er maar 10 minuten stilstaan en als chauffeur mag je de wagen niet verlaten.  Wie langer dan 10 minuten stilstaat in de drop-off zone, zal daarvoor een vergoeding moeten betalen van €12 + €3 per bijkomende minuut. Bestuurders kunnen ook maximaal 1 keer per uur gebruik maken van de gratis 10 minuten op de drop-off zone. Je hebt dus net de tijd voor een vlugge zoen.

Parking voor uitgebreid uitwuiven

Voor een lang afscheid zet je je wagen op parkings P1, P2 of P3. Je parkeert er met een speciaal parkeertarief van 3 euro per halfuur voor een parkeerduur tot 1 uur. En je hebt ruim de tijd voor een héél uitgebreid afscheid in het luchthavengebouw.

kaart van Brussels Airport met parking voor uitgebreid uitwuiven

Iemand ophalen

Kom je iemand ophalen dan dien je gebruik te maken van de parkings Parking P1, Parking P2 of Parking P3.

Op de toegangsweg (A201) volg je de signalisatie naar een van deze 3 parkings.


Tarieven

Parking P1 Front, Parking P2 Economy & Parking 3:
0-30 min - € 3
31-60 min - € 5

Met de Brussels Airport Pcard+ kan je gemakkelijk en goedkoper parkeren in de parkings P1, P2 en P3 om een passagier op te halen.

Voor je het luchthavendomein binnenrijdt, vindt er een controle plaats van je voertuig en de inzittenden.

GPS coördinaten

In de meeste GPS-systemen, kan men Brussels Airport vinden onder POI (Points Of Interest). Als alternatief kan je het kruispunt A201/Vilvoordelaan te 1930 Zaventem invoeren. Dit kruispunt ligt aan het begin van de toegangsweg tot onze luchthaven.

Luchthaveninfo

Ontvang de goedkoopste deals in je inbox!

Abonneer je op onze nieuwsbrief