Terug naar overzicht

Download hier je gratis reisgids voor Fez

Heb jij binnenkort een citytrip naar Fez gepland? Dan kan je nu alvast met de voorpret beginnen. Dankzij onze gratis reisgids weet je direct welke bezienswaardigheden je zeker niet mag missen, waar je het beste kunt shoppen en welke lokale specialiteiten je geproefd moet hebben. Daarnaast staat de gids boordevol praktische info & tips over zaken als het openbaar vervoer, lokale gewoontes en het klimaat.

Hieronder vind je alvast een voorproefje van wat tips uit onze gids over Fez, de volledige reisgids kan je hier downloaden. 

 

Medina van Fez 

Het oude centrum Fez el-Bali wordt de Medina van Fez genoemd. Dit middeleeuwse centrum is blijven stilstaan in de tijd en ziet er nog steeds hetzelfde uit als vroeger. De Medina van Fez is de grootste autovrije zone ter wereld. Het is een doolhof van zo’n 9.500 smalle en gezellige straatjes waar authentieke winkels en markten gelegen zijn. De Medina staat zelfs op de werelderfgoedlijst van UNESCO: het is de best bewaarde historische stad van de Arabische Islamitische wereld. 

 

De leerlooierijen van Fez 

Fez staat bekend om zijn leerindustrie waardoor de leerlooierijen een van de belangrijkste toeristische attracties zijn van de stad. Bezoek bijvoorbeeld de Chouara Tannery: de grootste looierij in Fez, gelegen in het oude centrum Fez el-Bali. Hier wordt aan leerlooien gedaan: leer maken van de huid van dieren. Het gaat hier specifiek om de huiden van kalveren, geiten, dromedarissen, schapen, kamelen en paarden, die vervolgens bewerkt worden tot portefeuilles, schoenen, handtassen enzovoort. Rond deze leerlooierij zijn er verschillende winkels aanwezig waar het leer verkocht wordt.

 

Hammam 

De hammam is een openbare ruimte die gevuld is met stoom, waar mensen zich kunnen wassen, reinigen en ontspannen. Voor moslims is het gebruikelijk om zich wekelijks te reinigen in een hammam om zuiver te zijn voor het gebed. In Fez zijn er veel mogelijkheden om een hammam te bezoeken en verwend te worden met een hammambehandeling. Eerst word je overgoten met warm water, waarna je een scrub krijgt die je dode huidcellen verwijdert. Tenslotte krijg je een massage met olie, wat zorgt voor een zachte en schone huid. 

De bekendste hammam in Fez is Hammam Mernissi & Spa, gelegen bij de toegangspoort Bab Bou Jeloud aan de Medina

Wil je de volledige reisgids ontvangen?

reisgids visual

Ontvang de goedkoopste deals in je inbox!

Abonneer je op onze nieuwsbrief