Terug naar overzicht

Download hier je gratis reisgids voor Madrid

Heb jij binnenkort een citytrip naar Madrid gepland? Dan kan je nu alvast met de voorpret beginnen. Dankzij onze gratis reisgids weet je direct welke bezienswaardigheden je zeker niet mag missen, waar je het beste kunt shoppen en welke lokale specialiteiten je geproefd moet hebben. Daarnaast staat de gids boordevol praktische info & tips over zaken als het openbaar vervoer, lokale gewoontes en het klimaat.

Hieronder vind je alvast een voorproefje van wat tips uit onze gids over Madrid, de volledige reisgids kan je hier downloaden. 

 

Het Koninklijk Paleis 

De absolute trekpleister van Madrid is het Koninklijk Paleis, ofwel het Palacio Real. Alleen al het bekijken van de buitenkant van het Koninklijk Paleis is indrukwekkend. Op de binnenplaats is er overigens een onverwacht en prachtig uitzicht over het achterliggende platteland. Op een heldere dag is dit panoramisch uitzicht adembenemend. 

Je kan kiezen voor een rondleiding van 2 uur waarbij je enkele van de meer dan 3.000 kamers mag bewonderen. Aanschouw de royale kamers, de banketzalen, de troonzaal en de Koninklijke Apotheek. Het is ook toegelaten om zelfstandig het paleis te verkennen. Voor een bezoekje aan dit imposante gebouw betaal je 11 euro. 

 

Plaza de Cibeles 

Het Plaza de Cibeles is één van de mooiste pleinen van Madrid en bevindt zich middenin het centrum van de stad. Op dit plein kan je een prachtige fontein en enkele prestigieuze gebouwen zoals het Palacio de Communicaciones en de Banco de España bewonderen.

 

El Retiropark 

Wil je even wat rusten en ontsnappen uit de drukte van Madrid? Dan ben je in het El Retiropark op de juiste plek. Het bekendste park van Madrid werd oorspronkelijk gecreëerd als een toevluchtsoord voor de Koninklijke familie. Zowel de lokale bevolking en toeristen genieten al sinds het einde van de 18e eeuw van deze zeer bijzondere tuinen. In dit prachtige stadspark vind je enorm veel beeldhouwwerken en een schitterende rozentuin. De perfecte locatie voor een gezellige picknick. Niet voor niets het meest populaire park voor de Madrilenen om even hun gedachten te verzetten! 

Wil je de volledige reisgids ontvangen?

reisgids visual

Ontvang de goedkoopste deals in je inbox!

Abonneer je op onze nieuwsbrief