Terug naar overzicht

Download hier je gratis reisgids voor Malta

Heb jij binnenkort een citytrip naar Malta gepland? Dan kan je nu alvast met de voorpret beginnen. Dankzij onze gratis reisgids weet je direct welke bezienswaardigheden je zeker niet mag missen, waar je het beste kunt shoppen en welke lokale specialiteiten je geproefd moet hebben. Daarnaast staat de gids boordevol praktische info & tips over zaken als het openbaar vervoer, lokale gewoontes en het klimaat.

Hieronder vind je een voorproefje van wat tips uit onze gids over Malta, de volledige reisgids kan je hier downloaden. 

 

Valletta 

Een bezoek aan de hoofdstad mag niet ontbreken tijdens jouw verblijf op Malta. De stad heeft een rijke geschiedenis en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. We zetten onze top drie bezienswaardigheden voor je op een rijtje in deze gids.

 

Blue Lagoon 

Duikers, snorkelaars en zelfs filmmakers aanbidden de Blue Lagoon. In het azuurblauwe water zwemmen felgekleurde vissen. De blauwe lagune ligt tussen Comino en het piepkleine eiland Cominetto. ’s Zomers kan het erg druk zijn en daardoor moeilijk om dit prachtige natuurfenomeen te bewonderen. Je bezoekt de Blue Lagoon dus best in het voor- of naseizoen. 

 

Fort St Angelo 

In het stadje Birgu aan de Grand Harbour staat het Fort St Angelo. In de middeleeuwen was het fort oorspronkelijk een kasteel. Later werd het door de Order van Sint- Jan herbouwd tot een fort. Doorheen de geschiedenis van Malta speelde het fort St Angelo een grote strategische militaire rol. 

Weetje: Fort St Angelo was een van de locaties waar Game Of Thrones werd opgenomen. 

Wil je de volledige reisgids ontvangen?

reisgids visual

Ontvang de goedkoopste deals in je inbox!

Abonneer je op onze nieuwsbrief