Terug naar overzicht

Download hier je gratis reisgids voor Ponta Delgada

Heb jij binnenkort een trip naar Ponta Delgada (Azoren) gepland? Dan kun je nu alvast met de voorpret beginnen. Dankzij onze gratis reisgids weet je direct welke bezienswaardigheden je zeker niet mag missen, waar je het beste kunt shoppen en welke lokale specialiteiten je geproefd moet hebben. Daarnaast staat de gids boordevol praktische info & tips over zaken als het openbaar vervoer, lokale gewoontes en het klimaat.

Hieronder vind je alvast een voorproefje van wat tips uit onze gids over Ponta Delgada (Azoren), de volledige reisgids kun je hier downloaden.

1. Lago do Fogo

Op weg naar Caldeira Velha passeer je Lago do Fogo, een bekend kratermeer op São Miguel. Het meer is één van de mooiste plekjes van het eiland. Als je parkeert bij het uitkijkpunt Miradouro do Pico da Barossa kan je er al wandelend naartoe. Volg vanaf de parking gewoon de trappen naar beneden en binnen het half uur sta je bij het meer. Je kan ook kiezen voor een avontuurlijke wandeling door de omringende dennenbossen.

 

2. Wijnen, wijnen

Minder intensief, maar minstens even leuk is een wandeling door een authentieke wijngaard. Pico staat bijvoorbeeld bekend voor zijn lekkere witte wijnen maar ook São Miguel. Zeker de Vinho Verde (jonge witte wijn met een beetje sproedel op je tong) zeker uitproberen! Pico heeft enkele gezellige wijnproeverijen in het noorden van het eiland, waar vele wijngaarden beschermd door typische stenen muurtjes behoren tot het Unesco werelderfgoed.

 

3. Walvissen en dolfijnen in zicht

Rondom de Azoren zwemmen wel 27 verschillende walvis- en dolfijnsoorten. Vroeger was de walvissenvangst een enorme bron van inkomsten, maar dat werd verboden in 1987. Nu bestaat hun voornaamste inkomstenbron uit het spotten van deze geweldige zeedieren. Het is een onvergetelijke ervaring! Er zijn tal van opties om deze waterexcursie te boeken.

 

 

 

Wil je de volledige reisgids ontvangen?

reisgids visual

Ontvang de goedkoopste deals in je inbox!

Abonneer je op onze nieuwsbrief