Terug naar overzicht

Download hier je gratis reisgids voor Tanger

Heb jij binnenkort een citytrip naar Tanger gepland? Dan kan je nu alvast met de voorpret beginnen. Dankzij onze gratis reisgids weet je direct welke bezienswaardigheden je zeker niet mag missen, waar je het beste kunt shoppen en welke lokale specialiteiten je geproefd moet hebben. Daarnaast staat de gids boordevol praktische info & tips over zaken als het openbaar vervoer, lokale gewoontes en het klimaat.

Hieronder vind je een voorproefje van wat tips uit onze gids over Tanger, de volledige reisgids kan je hier downloaden. 

 

Medina 

De Medina is het oudste stadsdeel van Tanger. Zowel aan het begin als aan het einde van de Medina kan je een moskee vinden. Daarnaast bestaat de Medina uit veel kleine, kronkelige straatjes met huisjes in verschillende architecturale stijlen, waar je heel wat leuke winkeltjes, lekkere restaurants en gezellige cafeetjes kan vinden. Kortom zal je je ogen (en je buik) de kost geven als je dit deel van Tanger bezoekt. 

 

Chefchaouen

Ook wel de blauwe stad van Marokko genoemd. Er bestaan meerdere legendes over wie de blauwe muren van de stad geïntroduceerd heeft en waarom. De populairste verklaring voor de blauwe muren luidt dat de Joodse vluchtelingen die in de vijftiende eeuw naar de stad toestroomden, de muren blauw verfden omdat de kleur hen aan de hemel deed denken.

De grotten van Hercules

De legende bestaat dat Hercules vroeger in deze grotten uitgerust heeft na het uitvoeren van zijn 12 opdrachten die hij kreeg van Koning Eurystheus van Tiryns. Het duurde 12 jaar om deze uit te voeren. De grot is indrukwekkend en zeker de moeite waard om eens te bezoeken. Je kan de grot trouwens best bezoeken onder begeleiding van een gids. 

Weetje: de ingang van de grot heeft de vorm van Afrika, wat hem zeer uniek maakt.

Wil je de volledige reisgids ontvangen?

reisgids visual

Ontvang de goedkoopste deals in je inbox!

Abonneer je op onze nieuwsbrief