Terug naar overzicht

Download hier je gratis reisgids voor Tokyo

Heb jij binnenkort een citytrip naar Tokyo gepland? Dan kan je nu alvast met de voorpret beginnen. Dankzij onze gratis reisgids weet je direct welke bezienswaardigheden je zeker niet mag missen, waar je het beste kunt shoppen en welke lokale specialiteiten je geproefd moet hebben. Daarnaast staat de gids boordevol praktische info & tips over zaken als het openbaar vervoer, lokale gewoontes en het klimaat.

Hieronder vind je een voorproefje van wat tips uit onze gids over Tokyo, de volledige reisgids kan je hier downloaden. 

 

Sensō-ji tempel

Tokyo bezit tal van bijzondere tempels die zeker een bezoekje waard zijn. De Sensō-Ji tempel is de oudste en bekendste onder toeristen. De tempel werd geassocieerd met de Tendai-sekte uit het Boeddhisme. Je nadert het tempelcomplex door een reuzegrote poort, met een enorme rode lantaarn. Op weg naar de tempel wandel je alvast langs allemaal kleine tempeltjes, ook wel Nakamise-dōri genoemd. Eens aangekomen bij de Sensō-ji tempel zie je grote poorten en gebouwen in mooie oranje en rode tinten. De Sensō-ji tempel wordt ook wel de Asakusa Kannon tempel genoemd. Weetje: veel mensen komen naar deze tempel om een genezende kracht te krijgen van de wierook, die uit een bronzen urne voor de centrale tempelhal komt.

 

De wondere wereld van Yoyogi Park 

Yoyogi Park is een van de grootste stadsparken van de stad met veel mooie veldjes, vijvers en beboste gebieden. Je ziet hier veel locals en expats sporten, picknicken en andere buitenactiviteiten doen. Maar er is een betere reden waarom hier zo veel mensen komen: er is altijd wel iets te beleven in het park. Van rock ‘n’ rollende Japanners en live jazz bandjes tot hondenshows. Voordat het een stadspark werd in 1967, was het gebied eerst nog de plaats van het Olympisch dorp voor de Olympische Spelen van Tokyo in 1964. Wil je relaxen na een lange dag citytrippen? Breng dan zeker een bezoekje aan dit park ter ontspanning. 

 

Arcades

Japanners zijn gek op games. Dat is te zien aan de speelhallen die op iedere hoek van de straat liggen. Je duwt een muntje in de arcadekast en speelt een game, danst op gekke beats of grijpt een knuffel uit een automaat. Daarbij komen nog de echt grote amusement gameparken waar de games steeds groter en gekker worden.

Wil je de volledige reisgids ontvangen?

reisgids visual

Ontvang de goedkoopste deals in je inbox!

Abonneer je op onze nieuwsbrief