Terug naar overzicht

Download hier je gratis reisgids voor Banjul

Heb jij binnenkort een vakantie naar Banjul gepland? Dan kun je nu alvast met de voorpret beginnen. Dankzij onze gratis reisgids weet je direct welke bezienswaardigheden je zeker niet mag missen, waar je het beste kunt shoppen en welke lokale specialiteiten je geproefd moet hebben. Daarnaast staat de gids boordevol praktische info & tips over zaken als het openbaar vervoer, lokale gewoontes en het klimaat.

Hieronder vind je alvast een voorproefje van wat tips uit onze gids over Banjul, de volledige reisgids kun je hier downloaden.

1. Kiang West National Park

Dit prachtige park is een van de grootste natuurparken in Gambia en het heeft de grootste en meest diverse populatie aan wilde dieren. In totaal beslaat het reservaat 11.000 hectare. Er leven onder andere nijlkrokodillen, huzaarapen en sitatoenga’s, maar ook dolfijnen, hyena’s  en luipaarden komen er voor. 

2. Royal Albert Market

Deze kleurrijke markt is een feest voor al je zintuigen. Het is de belangrijkste markt van de stad en het is hier altijd een levendige bedoening. Deze markt bestaat uit drie delen. Je hebt het toeristische gedeelte waar ze houtsnijwerk, maskers, trommels, handgeschilderde doeken en andere souvenirs verkopen. Dan is er het gedeelte met verse producten zoals fruit, groenten, vlees en vis. En er is een markt waar ze allerlei producten verkopen, van plastic emmers tot namaak merkartikelen. 

3. King Fahad Moskee

De King Fahad Moskee is een van de bekendste moskeeën in Banjul. De moskee werd gebouwd in 1988 en biedt plaats aan maar liefst 6.000 gelovigen. De opvallende vormen, maken van deze moskee een mooi voorbeeld van de Islamitische architectuur in Gambia. Je kan de moskee al van ver herkennen aan de twee achthoekige minaretten.

Wil je de volledige reisgids ontvangen?

reisgids visual

Ontvang de goedkoopste deals in je inbox!

Abonneer je op onze nieuwsbrief