Terug naar overzicht

Download hier je gratis reisgids voor Barcelona

Heb jij binnenkort een citytrip naar Barcelona gepland? Dan kun je nu alvast met de voorpret beginnen. Dankzij onze gratis reisgids weet je direct welke bezienswaardigheden je zeker niet mag missen, waar je het beste kunt shoppen en welke lokale specialiteiten je geproefd moet hebben. Daarnaast staat de gids boordevol praktische info & tips over zaken als het openbaar vervoer, lokale gewoontes en het klimaat.

Hieronder vind je alvast een voorproefje van wat tips uit onze gids over Barcelona, de volledige reisgids kun je hier downloaden.

1. Sagrada Familia

Sinds 1882 wordt er al aan deze kerk gebouwd en hij is nog steeds niet af. De verwachting is nu dat dit bijzondere bouwwerk, dat door Antoni Gaudí ontworpen werd, in 2026 af zal zijn. Ondanks het feit dat de Sagrada Familia nog niet af is, is het al wel een imposant bouwwerk en de bijzondere stijl zal zeker indruk maken.

 

2. Parc de la Ciutadella

Het Parc de la Ciutadella is het grootste park van Barcelona en is enorm geliefd onder de lokale inwoners. In het park vind je onder andere een romantische Engelse tuin, prachtige vijvers en indrukwekkende fonteinen. Een aantal van de fonteinen werden zelfs ontworpen door Gaudí. In het park vind je ook de nationale zoo en een museum voor de natuurwetenschap. 

 

3. Montjuïc

De Montjuïc is een heuvel die tussen de Plaça d’Espanya en de haven van Barcelona ligt. Op de heuveltop staat het kasteel van Montjuïc, een 18e-eeuws kustverdedigingsfort, waar tegenwoordig exposities worden gehouden. Als je de heuvel afdaalt kom je langs de Fuentes Mágicas, de magische fonteinen. Elke avond speelt zicht hier een prachtig klank- en lichtspel af. Een spektakel voor jong en oud!

 

 

Wil je de volledige reisgids ontvangen?

reisgids visual

Ontvang de goedkoopste deals in je inbox!

Abonneer je op onze nieuwsbrief