Terug naar overzicht

Download hier je gratis reisgids voor Beijing

Heb jij binnenkort een vakantie naar Beijing gepland? Dan kun je nu alvast met de voorpret beginnen. Dankzij onze gratis reisgids weet je direct welke bezienswaardigheden je zeker niet mag missen, waar je het beste kunt shoppen en welke lokale specialiteiten je geproefd moet hebben. Daarnaast staat de gids boordevol praktische info & tips over zaken als het openbaar vervoer, lokale gewoontes en het klimaat.

Hieronder vind je alvast een voorproefje van wat tips uit onze gids over Beijing, de volledige reisgids kun je hier downloaden.

1. Chinese muur

Een daguitstap naar de Chinese Muur of Grote Muur kan natuurlijk niet ontbreken bij een bezoek aan China. Dit indrukwekkende verdedigingswerk moest China oorspronkelijk beschermen tegen invallen van verschillende nomadische ruitervolken in het noorden. De Chinese Muur is vandaag de dag ongeveer 21.000 kilometer lang. Op veel plekken is hij helaas zwaar beschadigd, maar er zijn gelukkig nog genoeg delen die je kan bezoeken en die zelfs prachtig gerestaureerd zijn.

 

2. Beijing Olympic Park

Dit park werd aangelegd voor de Olympische Spelen in 2008. Hou je van moderne architectuur? Dan wil je dit park zeker niet missen. De twee meest opvallende elementen zijn het ‘Vogelnest’ en de ‘Water Cube’. Het Nationaal Stadion kreeg de bijnaam ‘Vogelnest’ omdat het metalen vlechtwerk doet denken aan de takken in een nestje. 

 

3. Beihai Park

Beihai Park wordt ook wel het winterpaleis genoemd. In dit mooie park is van alles te zien: harmonieus aangelegde tuinen, een doolhof, een grot, tempels, paviljoens en een meer waar je waterfietsen kan huren. Bovenop een van de heuvels van het park schittert de Witte Dagoba, een 40 meter hoge stupa, dit is een boeddhistisch bouwwerk dat de relieken van een boeddhistische heilige bevat. In 1651 werd dit gebouwd ter ere van het bezoek van de Dalai Lama aan China. 

Wil je de volledige reisgids ontvangen?

reisgids visual

Ontvang de goedkoopste deals in je inbox!

Abonneer je op onze nieuwsbrief