Terug naar overzicht

Download hier je gratis reisgids voor Berlijn

Heb jij binnenkort een citytrip naar Berlijn gepland? Dan kun je nu alvast met de voorpret beginnen. Dankzij onze gratis reisgids weet je direct welke bezienswaardigheden je zeker niet mag missen, waar je het beste kunt shoppen en welke lokale specialiteiten je geproefd moet hebben. Daarnaast staat de gids boordevol praktische info & tips over zaken als het openbaar vervoer, lokale gewoontes en het klimaat.

Hieronder vind je alvast een voorproefje van wat tips uit onze gids over Berlijn, de volledige reisgids kun je hier downloaden.

 

1. Fernsehturm

De Fernsehturm is in 1969 gebouw op de Alexanderplazs, de DDR (de Duitse Democratische Republiek) wilde met de elegante toren aan de hele wereld tonen hoe modern ze waren. Oorspronkelijk diende de Fernsehturn als televisietoren, maar tegenwoordig is het een populaire attractie. Je hebt vanaf de toren dan ook een spectaculair uitzicht over de stad. Daarnaast kun je in het ronddraaiend panorama restaurant ook nog eens van een lekkere maaltijd genieten.

 

2. Botanischer Garten

De botanische tuin van Berlijn is met haar 43 hectare één van de grootste ter wereld. In deze gigantische broeikas kun je meer dan 22.000 verschillende planten bewonderen, die variëren van kleurrijke bloemen tot metershoge cactussen.

 

 

3. Biergarten

Denk je aan Duitsland, dan denk je aan biertuinen: Gezellige tuinen vol lange houten tafels waar je kunt genieten van pullen bier en Duitse snacks. Probeer eens Biergarten Cassiopeia in de Warschauer Strabe of de Biergarten in het stadspark Tiergarten. Combineer je bezoek aan deze Biergarten met een kleine vaartocht over het meer of een wandeling door het park.

 

 

Wil je de volledige reisgids ontvangen?

reisgids visual

Ontvang de goedkoopste deals in je inbox!

Abonneer je op onze nieuwsbrief