Terug naar overzicht

Download hier je gratis reisgids voor Boedapest

Heb jij binnenkort een citytrip naar Boedapest gepland? Dan kan je nu alvast met de voorpret beginnen. Dankzij onze gratis reisgids weet je direct welke bezienswaardigheden je zeker niet mag missen, waar je het beste kunt shoppen en welke lokale specialiteiten je geproefd moet hebben. Daarnaast staat de gids boordevol praktische info & tips over zaken als het openbaar vervoer, lokale gewoontes en het klimaat.

Hieronder vind je alvast een voorproefje van wat tips uit onze gids over Boedapest, de volledige reisgids kan je hier downloaden.

1. Burchtpaleis

Het burchtpaleis staat bovenop de Burchtheuvel in het stadsdeel Boeda. In dit imposante gebouw zijn twee musea gevestigd: het museum van de Hongaarse Arbeidersbeweging en de Hongaarse Nationale galerie. Vanaf het koepelterras van het paleis heb je bovendien een prachtig zicht op de Donau. Een 19e-eeuwse kabelbaan brengt je vanaf de oever van de Donau tot aan de top van de Burchtheuvel.

 

2. Parlementsgebouw

Aan de Donau ligt het Hongaarse Parlementsgebouw, dit is een van de oudste wetsgebouwen van Europa en het grootste gebouw van Hongarije. Eind 19e eeuw werd er begonnen aan de bouw van dit neogotische kunststuk en er werkten zo’n 100.000 mensen aan mee. In totaal duurde de bouw 19 jaar en werden er bijna 40 miljoen bakstenen gebruikt.

 

3. Rudasbad & Széchenyibad

Het Rudasbad is een van de oudste badhuizen ter wereld. De natuurlijke waterbronnen zijn heerlijk om in te badderen en schijnen dankzij de bijzondere samenstelling van het water ook nog eens goed te zijn voor verschillende kwaaltjes. Het Széchenyibad bestaat uit maar liefst 21 baden, verschillende sauna’s, stoomruimtes en een fitnessruimte. In de zomer worden er ‘s avonds op deze unieke locatie feesten georganiseerd.

 

 

 

 

Wil je de volledige reisgids ontvangen?

reisgids visual

Ontvang de goedkoopste deals in je inbox!

Abonneer je op onze nieuwsbrief