Terug naar overzicht

Download hier je gratis reisgids voor Chicago

Heb jij binnenkort een vakantie naar Chicago gepland? Dan kun je nu alvast met de voorpret beginnen. Dankzij onze gratis reisgids weet je direct welke bezienswaardigheden je zeker niet mag missen, waar je het beste kunt shoppen en welke lokale specialiteiten je geproefd moet hebben. Daarnaast staat de gids boordevol praktische info & tips over zaken als het openbaar vervoer, lokale gewoontes en het klimaat.

Hieronder vind je alvast een voorproefje van wat tips uit onze gids over Chicago, de volledige reisgids kun je hier downloaden.

1. Chicago Loop

Wil je je onderdompelen in de lokale sfeer, dan kan je rondlopen in de hippe, bedrijvige wijken van Chicago. Die wijken worden samen The Loop genoemd, een lus die afgebakend wordt door de Chicago River, Lake Michigan en Roosevelt Road. The Loop is de perfecte omgeving om te voet te verkennen en verschillende bezienswaardigheden en restaurants te bezoeken. 

 

2. Skydeck - Willis Tower

De Willis Tower is een echte trekpleister in Chicago, hij is dan ook 4 keer zo groot is als het Atomium. De lift brengt je naar de hoogste verdieping, waar je een adembenemend uitzicht krijgt over de volledige skyline van de stad. Voor de romantische zielen is er zelfs een mogelijkheid om hier te dineren. 

 

3. Parken in Chicago

In Chicago zijn er een aantal parken die het bezoeken waard zijn. Zo is het Millennium Park een must-see indien je Chicago komt bezoeken. Naast de vele indrukwekkende kunstwerken zoals Cloud Gate en fonteinen zoals de Crown Fountain kan je verschillende inheemse planten ontdekken doorheen het park. Aan het Millennium Park grenst Grant Park, ook wel de voortuin van Chicago genoemd. Een van de highlights in Grant Park is het kunstwerk Agora: een collectief van 106 beelden van mensen zonder bovenlichaam. 

 

 

Wil je de volledige reisgids ontvangen?

reisgids visual

Ontvang de goedkoopste deals in je inbox!

Abonneer je op onze nieuwsbrief