Terug naar overzicht

Download hier je gratis reisgids voor Dubrovnik

Heb jij binnenkort een citytrip naar Dubrovnik gepland? Dan kan je nu alvast met de voorpret beginnen. Dankzij onze gratis reisgids weet je direct welke bezienswaardigheden je zeker niet mag missen, waar je het beste kunt shoppen en welke lokale specialiteiten je geproefd moet hebben. Daarnaast staat de gids boordevol praktische info & tips over zaken als het openbaar vervoer, lokale gewoontes en het klimaat.

Hieronder vind je alvast een voorproefje van wat tips uit onze gids over Dubrovnik, de volledige reisgids kan je hier downloaden. 

De stadsmuren van Dubrovnik

De indrukwekkende stadsmuur van Dubrovnik is een van de best bewaarde en meest complete stadsmuren van Europa. Het oudste deel van de muur stamt uit de 7e eeuw en door de eeuwen werd hij voortdurend uitgebreid en verstevigd. Inmiddels is hij 25 meter hoog en bijna 2000 meter lang. Een wandeling over deze oude stadsmuur is een onvergetelijke ervaring en duurt zo’n 2 uur. 

 

Stradun

Stradun (of Placa) is de hoofdstraat van de oude stad. Deze majestueuze straat loopt van de Pile stadspoort tot aan de haven en verdeelt de oude stad als het ware in tweeën: het noordelijke en het zuidelijke deel. Over deze autovrije straat is het heerlijk flaneren en aan beide zijdes vind je leuke cafés, restaurantjes en wat winkels. Een wandeling over Stradun is dan ook de perfecte manier om een indruk van het sfeervolle Dubrovnik te krijgen.

 

Sponzapaleis

Aan het einde van Stradun ligt het Sponzapaleis. Dit paleis werd gebouwd aan het begin van de 16e eeuw en het is een van de weinige gebouwen die de aardbeving van 1667 heeft overleefd. Het Sponzapaleis valt op door de elegante combinatie van zowel gotische als renaissance stijlelementen en het prachtige beeldhouwwerk. Tegenwoordig vind je in dit prachtige paleis het staatsarchief en een herdenkingsruimte voor de slachtoffers van de slag om Dubrovnik (1991-1995).

Wil je de volledige reisgids ontvangen?

reisgids visual

Ontvang de goedkoopste deals in je inbox!

Abonneer je op onze nieuwsbrief