Terug naar overzicht

Download hier je gratis reisgids voor Heraklion

Heb jij binnenkort een citytrip naar Heraklion gepland? Dan kun je nu alvast met de voorpret beginnen. Dankzij onze gratis reisgids weet je direct welke bezienswaardigheden je zeker niet mag missen, waar je het beste kunt shoppen en welke lokale specialiteiten je geproefd moet hebben. Daarnaast staat de gids boordevol praktische info & tips over zaken als het openbaar vervoer, lokale gewoontes en het klimaat.

Hieronder vind je alvast een voorproefje van wat tips uit onze gids over Heraklion, de volledige reisgids kun je hier downloaden.

1. De kloof van Richtis

In een paar woorden: een prachtig stukje natuur. De route die je neemt om de kloof te bereiken, is een van de mooiste wandelingen in het noordoosten van Kreta. Onderschat het echter niet, een goede fysieke conditie en enige klimvaardigheid zijn een must op deze tocht.

 

2. Knossos

Als je in Knossos bent, kan je niet weggaan zonder het paleis te bezoeken. Het paleis van Knossos stamt uit de Minoïsche tijd, maar werd in de 20e eeuw gerestaureerd. Het hele paleis is ongeveer 22.000 vierkante meter groot en bestaat uit 1500 kamers. Om je een idee te geven, dat is iets kleiner dan 5 voetbalvelden.

 

3. Kreta en keramiek

Je weet het misschien niet maar Kreta staat bekend om zijn pottenbakkers en keramiek. Sommige pottenbakkers op Kreta gebruiken nog steeds de lokale klei om klassieke werken te maken, anderen gaan helemaal los met felle kleuren en out of the box ontwerpen.

 

 

 

Wil je de volledige reisgids ontvangen?

reisgids visual
Luchthaveninfo

Ontvang de goedkoopste deals in je inbox!

Abonneer je op onze nieuwsbrief