Terug naar overzicht

Download hier je gratis reisgids voor IJsland

Heb jij binnenkort een citytrip naar Ijsland gepland? Dan kan je nu alvast met de voorpret beginnen. Dankzij onze gratis reisgids weet je direct welke bezienswaardigheden je zeker niet mag missen, waar je het beste kunt shoppen en welke lokale specialiteiten je geproefd moet hebben. Daarnaast staat de gids boordevol praktische info & tips over zaken als het openbaar vervoer, lokale gewoontes en het klimaat.

Hieronder vind je alvast een voorproefje van wat tips uit onze gids over Ijsland, de volledige reisgids kan je hier downloaden.

 

1. Blue Lagoon 

Op ongeveer 50 km van Reykjavik ligt de Blue Lagoon in een oud lavaveld. Hier krijg je de mogelijkheid om te genieten van een heerlijk warme lagune. De temperatuur van het water ligt rond de 39 graden. Velen denken dat de lagunes een prachtig natuurverschijnsel zijn. Niets is minder waar, de IJslanders legde de Blue Lagoon zelf aan. Het warme water is afkomstig uit gaten tot wel 2000 meter diep en vult de spa met 9 miljoen liter water. Een duik in het geothermisch bad is goed voor psoriasis, reuma en artrose. 

 

2. Noorderlicht

Het Noorderlicht is een van de mooiste natuurfenomenen op aarde. Wanneer je IJsland bezoekt zal je waarschijnlijk het Noorderlicht wel te zien krijgen. Toch hangt het van een aantal factoren af of jij dit spektakel zal kunnen bewonderen. De grootste kans tref je tijdens de maanden oktober en maart tussen 21u en 01u. Het noorderlicht is sneller te zien in de winter, omdat de lucht dan donkerder is dan in de zomer. In de zomer zal je dus minder snel het Noorderlicht tegenkomen. 

Tip: er worden heel wat speciale trips georganiseerd door locals om het Noorderlicht te aanschouwen.

 

3. Walvissen spotten 

IJsland zou weleens Europa’s beste plaats kunnen zijn om de grootste zeezoogdieren op aarde te bewonderen. Omdat deze dieren niet mensenschuw zijn, is de kans heel groot dat je hier een walvis zal zien. De meeste walvissen zijn te zien in de zomerperiode van april tot oktober, omdat het water rondom IJsland dan voedselrijker is. De meest voorkomende dieren die je zal tegenkomen zijn de dwergvinvis en de bultrug. Trek zeker warme kledij en een regenjas aan, want je zal niet droog blijven! 

 

Wil je de volledige reisgids ontvangen?

reisgids visual

Ontvang de goedkoopste deals in je inbox!

Abonneer je op onze nieuwsbrief