Terug naar overzicht

Download hier je gratis reisgids voor Istanbul

Heb jij binnenkort een vakantie naar Istanbul gepland? Dan kan je nu alvast met de voorpret beginnen. Dankzij onze gratis reisgids weet je direct welke bezienswaardigheden je zeker niet mag missen, waar je het beste kunt shoppen en welke lokale specialiteiten je geproefd moet hebben. Daarnaast staat de gids boordevol praktische info & tips over zaken als het openbaar vervoer, lokale gewoontes en het klimaat.

Hieronder vind je alvast een voorproefje van wat tips uit onze gids over Istanbul, de volledige reisgids kan je hier downloaden. 

Blauwe Moskee

In het midden van het At Meydani plein staat de Blauwe Moskee, ook wel bekend als Sultan Ahmet Moskee. In 1609 startte de sultan Ahmet I met de bouw van de blauwe moskee. Zijn doel was om een mooiere en grotere moskee dan Hagia Sophia te construeren. Oordeel vooral zelf of dat gelukt is of niet. De wanden en zuilen zijn bezet met zo’n 20.000 handgeschilderde groene, blauwe en roodbruine tegels, waarvan de meesten nog originele tegels zijn die gemaakt werden in Iznik. Daardoor heeft de moskee een blauwe kleur, waardoor het de naam ‘Blauwe Moskee’ gekregen heeft. 

 

 

Grand Bazaar 

Deze overdekte markt behoort tot ’s werelds grootste. Je slentert er door 61 verschillende straatjes met wel meer dan 4.000 kraampjes. De Grand Bazaar wordt door experts gezien als de voorloper van shoppingcentra. Bijna alles wordt er nog met de hand gemaakt, wat zorgt voor erg originele souvenirs. Koperwerk, keramiek, lederwaren, glaswerk, sjaals, kunstwerken… alles kan je er vinden! 

 

Hamam

Ben je moe van al het wandelen en wil je even tot rust komen? Of gewoon even genieten? Breng dan een bezoek aan een Hamam, een eeuwenoude traditie van de Turken. Je begint met het uitzweten in een Turks stoombad, daarna krijg je een intense scrubbeurt van een masseur. Waarna hij je vervolgens heerlijk insmeert met een olijfzeep en je weer afspoelt. Als laatste krijg je nog een stevige massage en kan je bijkomen met een kopje thee in de relaxruimte. 

Tip: ga naar het Aziatische deel van Istanbul en zoek een kleinere Hamam. De moderne varianten in de hotels en spacentra, hebben minder weg van de echte traditie. Een echte aanrader is Uskudar Cinili Turkish Bath Hamam.

Wil je de volledige reisgids ontvangen?

reisgids visual

Ontvang de goedkoopste deals in je inbox!

Abonneer je op onze nieuwsbrief