Terug naar overzicht

Download hier je gratis reisgids voor Kaapverdië

Heb jij binnenkort een vakantie naar Kaapverdië gepland? Dan kun je nu alvast met de voorpret beginnen. Dankzij onze gratis reisgids weet je direct welke bezienswaardigheden je zeker niet mag missen, waar je het beste kunt shoppen en welke lokale specialiteiten je geproefd moet hebben. Daarnaast staat de gids boordevol praktische info & tips over zaken als het openbaar vervoer, lokale gewoontes en het klimaat.

Hieronder vind je alvast een voorproefje van wat tips uit onze gids over Kaapverdië, de volledige reisgids kun je hier downloaden.

1. Woestijnsafari

Het eiland Sal bestaat grotendeels uit een uitgestrekte woestijn. De ideale plaats voor een woestijnsafari dus! Je scheurt hier door het ruige landschap met een jeep of quad, om ‘s avonds getrakteerd te worden op een prachtige zonsondergang met uitzicht op zee. 

 

2. Baai van Buracona

De baai van Buracona maakt deel uit van het beschermde landschap van Buracona-Ragona, dat zo’n 5,5 km2 groot is. Dit prachtige stukje natuur staat vooral bekend om haar “blauwe oog”. In de vulkanische rotsen zit namelijk een opening die gevuld is met zeewater. Wanneer de zon hier recht boven staat, kleurt het water intens turquoise omwille van de vele mineralen in de stenen.

 

3. De Kaapverdische stranden

Op Kaapverdië vind je spectaculaire stranden, eentje daarvan is Shark Bay. Op Shark Bay kan je haaien zien op slechts een paar meter afstand. Je moet er zelfs niet voor duiken: gewoon een eindje de zee in wandelen is genoeg! Een ander pareltje is Tarrafal Beach (Santiago). Je bent er omringd door bergen, palmbomen en kleurrijke vissersbootjes.

 

 

Wil je de volledige reisgids ontvangen?

reisgids visual

Ontvang de goedkoopste deals in je inbox!

Abonneer je op onze nieuwsbrief