Terug naar overzicht

Download hier je gratis reisgids voor Krakau

Heb jij binnenkort een citytrip naar Krakau gepland? Dan kan je nu alvast met de voorpret beginnen. Dankzij onze gratis reisgids weet je direct welke bezienswaardigheden je zeker niet mag missen, waar je het beste kunt shoppen en welke lokale specialiteiten je geproefd moet hebben. Daarnaast staat de gids boordevol praktische info & tips over zaken als het openbaar vervoer, lokale gewoontes en het klimaat.

Hieronder vind je alvast een voorproefje van wat tips uit onze gids over Krakau, de volledige reisgids kan je hier downloaden. 

Wawelkasteel

De Wawelhueven is een kleine heuvel in het midden van Krakau met daarop het Wawelkasteel, de Wawelkathedraal en een grot waar volgens legendes een draak woonde. Tot de 17e eeuw woonden de Poolse koningen in het Wawelkasteel, het is dan ook een majestueuze plek. Zowel het kasteel als de kathedraal zijn te bezoeken, koop best van tevoren een kaartje voor één van de rondleidingen in het kasteel om lange wachtrijen te vermijden.

 

Kazimierz

Kaziemierz is een bohemien wijk gelegen in het oude centrum van Krakau. Je vindt hier veel leuke cafeetjes, uitgaansgelegenheden, kunstgalerijen en antiekwinkeltjes. Tot de Tweede Wereldoorlog was deze wijk het centrum van de Joodse gemeenschap in Krakau. Onder Duitse bezetting raakte de wijk in verval, maar sinds het einde van de 20e eeuw beleeft de wijk een heropleving. Het fascinerende Kazimierz is modern en levendig en ademt tegelijk geschiedenis.

 

Zoutmijn Krakau

De Wieliczka zoutmijn vlakbij Krakau is een sprookjesachtige plek. In een aantal van de lege ruimtes hebben mijnwerkers namelijk indrukwekkende beeldhouwwerken van zout gemaakt. Je ziet er bijvoorbeeld kroonluchters, trappen en beelden die volledig van zout zijn. Omdat de lucht in de zoutmijn zo gezond is, is er ook een sanatorium waar je zelfs kan overnachten. Je hebt een gids nodig om de mijn te bezoeken en je kan kiezen uit toeren met verschillende thema’s. Een toer duurt gemiddeld tussen de 2,5 en de 4 uur.

 

Wil je de volledige reisgids ontvangen?

reisgids visual

Ontvang de goedkoopste deals in je inbox!

Abonneer je op onze nieuwsbrief