Terug naar overzicht

Download hier je gratis reisgids voor Lissabon

Heb jij binnenkort een citytrip naar Lissabon gepland? Dan kan je nu alvast met de voorpret beginnen. Dankzij onze gratis reisgids weet je direct welke bezienswaardigheden je zeker niet mag missen, waar je het beste kunt shoppen en welke lokale specialiteiten je geproefd moet hebben. Daarnaast staat de gids boordevol praktische info & tips over zaken als het openbaar vervoer, lokale gewoontes en het klimaat.

Hieronder vind je alvast een voorproefje van wat tips uit onze gids over Lissabon, de volledige reisgids kan je hier downloaden.

1. Mosteiro dos Jéronimos

Het Hiëronymusklooster is gebouwd in opdracht van koning Manuel I. Het klooster werd gebouwd in Manuelstijl en het is een van de meest indrukwekkende gebouwen van de stad. De bouw begon in 1501 en in totaal werd er 100 jaar aan het klooster gebouwd. Waarschijnlijk liet Manuel I het klooster bouwen ter ere van ontdekkingsreiziger Vasco da Gama, zijn ontdekking van de zeeroute naar India zorgde ervoor dat de Portugese koning een van de rijkste monarchen van het moment werd.

 

2. Sintra

Zo’n 30 km van Lissabon ligt het stadje Sintra. Sintra staat bekend om zijn romantische tuinen en luxueuze en kleurrijke gebouwen. Stop zeker bij het Pena paleis met zijn geel-rode muren en bij het Arabisch geïnspireerde Monserratte paleis en laat je betoveren door dit idyllische stadje. Vanaf Lissabon is er een directe trein die je er in 40 minuten naartoe brengt.

 

3. Estrelatuin

De 19e-eeuwse Estrelatuin werd aangelegd in Engelse stijl en is een geliefde plek van locals om even aan de drukte van de stad te ontsnappen. In het park vind je onder andere vier meren, verschillende fonteinen, een mooi paviljoentje en een bibliotheek. Officieel werd het park vernoemd naar Guerra Jonqueiro, een Portugese dichter, maar de meeste mensen kennen het park als de Estrelatuin. 

 

Wil je de volledige reisgids ontvangen?

reisgids visual

Ontvang de goedkoopste deals in je inbox!

Abonneer je op onze nieuwsbrief