Terug naar overzicht

Download hier je gratis reisgids voor Malaga

Heb jij binnenkort een citytrip naar Malaga gepland? Dan kun je nu alvast met de voorpret beginnen. Dankzij onze gratis reisgids weet je direct welke bezienswaardigheden je zeker niet mag missen, waar je het beste kunt shoppen en welke lokale specialiteiten je geproefd moet hebben. Daarnaast staat de gids boordevol praktische info & tips over zaken als het openbaar vervoer, lokale gewoontes en het klimaat.

Hieronder vind je alvast een voorproefje van wat tips uit onze gids over Malaga, de volledige reisgids kun je hier downloaden.

1. De kathedraal van Malaga

Waar je ook in de stad bent, de kans is groot dat je de Kathedraal van Malaga boven de gebouwen ziet uittorenen. In 1528 werd er met de bouw van deze imposante kathedraal begonnen, het duurde echter nog 200 jaar voordat hij ook daadwerkelijk af was. Wegens geldgebrek moest de bouw regelmatig stil gelegd worden en de kathedraal mist zelfs vandaag nog een stuk van haar rechtertoren. Dit heeft haar de bijnaam ‘La Manquita’ opgeleverd: ‘de één-armige of manke dame’. Door de lange bouwtijd kent de kathedraal verschillende bouwstijlen: Gotisch in het lagere deel, Renaissance in de tempeldeuren en Barok in de voorgevel.

 

2. Picassomuseum

In het Picassomuseum kan je originele werken en schetsen van Picasso bewonderen. Dit museum bestaat sinds 2003 en is geopend met behulp van de Picasso-familie. Je kan er veel werk van Picasso zien dat nooit eerder tentoongesteld werd. Het gebouw zelf is ook de moeite waard, het museum is namelijk gevestigd in een voormalig 16e-eeuws paleis in het midden van de stad.

 

3. Shoppen in Malaga

Málaga is een waar paradijs voor shoppers. Breng dus zeker een bezoekje aan de Calle Marqués de Larios, deze grote winkelstraat is autovrij en overdekt, zodat je in alle rust en comfort kunt shoppen.

 

 

 

Wil je de volledige reisgids ontvangen?

reisgids visual
Luchthaveninfo

Ontvang de goedkoopste deals in je inbox!

Abonneer je op onze nieuwsbrief