Terug naar overzicht

Download hier je gratis reisgids voor Marrakech

Heb jij binnenkort een citytrip naar Marrakech gepland? Dan kan je nu alvast met de voorpret beginnen. Dankzij onze gratis reisgids weet je direct welke bezienswaardigheden je zeker niet mag missen, waar je het beste kunt shoppen en welke lokale specialiteiten je geproefd moet hebben. Daarnaast staat de gids boordevol praktische info & tips over zaken als het openbaar vervoer, lokale gewoontes en het klimaat.

Hieronder vind je alvast een voorproefje van wat tips uit onze gids over Marrakech, de volledige reisgids kan je hier downloaden.

1. Koutoubia-moskee

De Koutoubia-moskee is het belangrijkste monument en de grootste moskee van Marrakech. De moskee werd in de 12e eeuw gebouwd en reikt wel 69 meter hoog. In de moskee is plek voor duizenden mensen, als ze allemaal tegelijk aan het bidden zijn kan je ze zelfs buiten het gebouw horen. De moskee zelf is enkel toegankelijk voor moslims, maar de indrukwekkende tuinen zijn open voor iedereen.

 

2. Bahiapaleis

In de 19e eeuw gaf de grootvizier van de sultan opdracht tot de bouw van een paleis dat het grootste paleis van hun tijd moest worden. Het grootste paleis is het niet geworden, maar het is desalniettemin een indrukwekkend gebouw. Het rijkelijk gedecoreerde paleis besloeg een oppervlakte van maar liefst 22.000 m2 en is een kleurrijke combinatie van Berberse en Marokkaanse culturele invloeden.

 

3. Kamelentocht

Maak een kamelentocht en ontdekt de uitgestrekte Steenwoestijn en palmentuinen rondom Marrakech. Ontsnap even aan de drukte van de stad en dompel je onder in de lokale cultuur terwijl je gemoedelijk heen en weer schommelt op de rug van je kameel. Een onvergetelijke ervaring, die eigenlijk niet mag ontbreken in je trip.

 

Wil je de volledige reisgids ontvangen?

reisgids visual

Ontvang de goedkoopste deals in je inbox!

Abonneer je op onze nieuwsbrief