Terug naar overzicht

Download hier je gratis reisgids voor Milaan

Heb jij binnenkort een citytrip naar Milaan gepland? Dan kun je nu alvast met de voorpret beginnen. Dankzij onze gratis reisgids weet je direct welke bezienswaardigheden je zeker niet mag missen, waar je het beste kunt shoppen en welke lokale specialiteiten je geproefd moet hebben. Daarnaast staat de gids boordevol praktische info & tips over zaken als het openbaar vervoer, lokale gewoontes en het klimaat.

Hieronder vind je alvast een voorproefje van wat tips uit onze gids over Milaan, de volledige reisgids kun je hier downloaden.

1. Navigli

De wijk Navigli wordt ook wel de mooiste wijk van Milaan genoemd. Met haar stelsel van 13e-eeuwse waterwegen en interessante combinatie van oude en nieuwe gebouwen is het dan ook een prachtige plek. In deze 50 km lange wijk vind je tal van kleine galerieën, cafeetjes en restaurantjes. Ben jij een kunstliefhebber? Dan is Navigli the place bo be!

2. Corso Vittorio Emanuele II

Deze autovrije straat is de voornaamste winkelstraat van Milaan. Je vindt er veel high end kledingwinkels, maar er zijn ook een aantal winkels die gericht zijn op een breder publiek. Via de Piazza S. Babila gaat deze straat over in twee andere winkelstraten, waar je ook veel lokale merken kunt vinden.

3. Panzerotti

Een van de specialiteiten van Milaan is de Panzerotto: een broodje dat wat weg heeft van een dubbelgeklapte pizza. Het is dé perfecte snack tijdens je trip naar de Duomo, want bij Da Luini verkopen ze de lekkerste. Panzerotti kunnen met van alles en nog wat gevuld worden. Bijvoorbeeld met mozzarella en tomaat of spinazie, champignons, ham en mais.

 

 

 

Wil je de volledige reisgids ontvangen?

reisgids visual

Ontvang de goedkoopste deals in je inbox!

Abonneer je op onze nieuwsbrief