Terug naar overzicht

Download hier je gratis reisgids voor Oslo

Heb jij binnenkort een citytrip naar Oslo gepland? Dan kun je nu alvast met de voorpret beginnen. Dankzij onze gratis reisgids weet je direct welke bezienswaardigheden je zeker niet mag missen, waar je het beste kunt shoppen en welke lokale specialiteiten je geproefd moet hebben. Daarnaast staat de gids boordevol praktische info & tips over zaken als het openbaar vervoer, lokale gewoontes en het klimaat.

Hieronder vind je alvast een voorproefje van wat tips uit onze gids over Oslo, de volledige reisgids kun je hier downloaden.

1. Akker Brygge en Tjuvholmen

Dat de zon schijnt, is altijd leuk, maar in de hippe wijken Aker Brygge en Tjuvholmen nog net iets leuker. Op de Akker Brygge werf  moet je zijn om een terrasje langs het water te doen en tot ’s avonds laat, rond te hangen aan de kade en de gezonde zeelucht op te snuiven.Laat je ook onderdompelen door de Noorse architectuur en kunst. Het bruist hier van een verfrissende creativiteit.

 

2. Het Oslofjord

Oslo ligt als het ware in een natuurlijk amfitheater gevormd door de wanden van het Oslofjord. Er is geen betere manier om dan dit gebied te ontdekken dan met een verkenningstocht per boot. Je vaart langs een kustlijn van 110 km en komt langs verschillende eilandjes. Een activiteit die je dus zeker niet kan afslaan als je naar Oslo komt.

 

3. Holmenkollen Ski Museum & Tower

De Holmenkollen skischans laat je genieten van  het beste uitzicht over Oslo. De schans zelf is 60 m hoog, maar door de ligging op een heuvel sta je 417 m boven de zeespiegel. Toch maar niet over de schans zelf naar beneden? In een simulator kan je ervaren hoe het is om op ski’s de schans af te razen en te springen!

 

 

Wil je de volledige reisgids ontvangen?

reisgids visual

Ontvang de goedkoopste deals in je inbox!

Abonneer je op onze nieuwsbrief