Terug naar overzicht

Download hier je gratis reisgids voor Porto

Heb jij binnenkort een citytrip naar Porto gepland? Dan kun je nu alvast met de voorpret beginnen. Dankzij onze gratis reisgids weet je direct welke bezienswaardigheden je zeker niet mag missen, waar je het beste kunt shoppen en welke lokale specialiteiten je geproefd moet hebben. Daarnaast staat de gids boordevol praktische info & tips over zaken als het openbaar vervoer, lokale gewoontes en het klimaat.

Hieronder vind je alvast een voorproefje van wat tips uit onze gids over Porto, de volledige reisgids kun je hier downloaden.

1. Torre dos Clérigos

Deze 76 meter hoge klokkentoren is onderdeel van de Igreja dos Clérigos. De toren stamt uit de 18e eeuw en is in de voor die tijd typerende Barokstijl gebouwd. Als je de uitdaging wil aangaan, ben je vrij om de 230 trappen naar boven te beklimmen. Een echte aanrader, want vanaf de toren heb je uitzicht over heel de stad.

 

 

2. Vila Nova de Gaia

Als je aan Porto denkt, dan denk je aan port. Een bezoekje aan deze Portugese stad is dan ook niet compleet zonder een bezoekje aan een van de vele portkelders. De mooiste portkelders vind je in Nova de Gaia, een streek aan de andere kant van de Douro. Tip: Combineer je bezoek aan de kelders met een bezoek aan een van de prachtige stranden van Vila Nova de Gaia.

 

3. Via Catarina

Voor wie van shoppen houdt: Via Catarina is hét winkelcentrum van Porto. Met ruim 100 winkels die van elektrozaken tot kledingwinkels gaan, kan je hier shoppen tot je erbij neervalt. Bovendien kan je gezellig wat gaan eten in een van de restaurants op de vierde verdieping.

 

 

Wil je de volledige reisgids ontvangen?

reisgids visual

Ontvang de goedkoopste deals in je inbox!

Abonneer je op onze nieuwsbrief