Terug naar overzicht

Download hier je gratis reisgids voor Praag

Heb jij binnenkort een citytrip naar Praag gepland? Dan kan je nu alvast met de voorpret beginnen. Dankzij onze gratis reisgids weet je direct welke bezienswaardigheden je zeker niet mag missen, waar je het beste kunt shoppen en welke lokale specialiteiten je geproefd moet hebben. Daarnaast staat de gids boordevol praktische info & tips over zaken als het openbaar vervoer, lokale gewoontes en het klimaat.

Hieronder vind je alvast een voorproefje van wat tips uit onze gids over Praag, de volledige reisgids kan je hier downloaden.

1. Karelsbrug

De Karelsbrug werd gebouwd in 1357 en was 400 jaar lang de belangrijkste verbinding tussen de oude stad en de Praagse burcht. Deze prachtige gotische brug is maar liefst 10 meter breed en 621 meter lang. De brug werd beschermd door drie torens, de toren die aan de kant van de oude stad staat wordt gezien als een van de mooiste gotische bouwwerken. De brug zelf is gedecoreerd met 30 beelden, waarvan de meeste in barokstijl zijn.

 

2. Het oude stadsplein

Het oude stadsplein stamt uit de 12e eeuw en is het bruisende hart van de stad. Hier vind je naast een verzameling van gezellige cafés en kleurrijke huizen ook een aantal van de belangrijkste monumenten van de stad. Zo liggen het Oudestadraadhuis, de Tyn kathedraal, het astronomisch uurwerk en de Sint-Nicolaaskerk allemaal aan dit mooie plein.

 

 

3. Petřín

Petřín is een 130 meter hoge heuvel in het midden van Praag. Op de heuvel is nog eens een een 60 meter hoge toren gebouwd, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de stad. Op de heuvel zelf ligt een park en een rozentuin waar je heerlijk kunt wandelen en even helemaal tot rust kunt komen. De makkelijkste manier om de heuvel op te gaan is via het kabelbaantje.

Wil je de volledige reisgids ontvangen?

reisgids visual

Ontvang de goedkoopste deals in je inbox!

Abonneer je op onze nieuwsbrief