Terug naar overzicht

Download hier je gratis reisgids voor Riga

Heb jij binnenkort een citytrip naar Riga gepland? Dan kan je nu alvast met de voorpret beginnen. Dankzij onze gratis reisgids weet je direct welke bezienswaardigheden je zeker niet mag missen, waar je het beste kunt shoppen en welke lokale specialiteiten je geproefd moet hebben. Daarnaast staat de gids boordevol praktische info & tips over zaken als het openbaar vervoer, lokale gewoontes en het klimaat.

Hieronder vind je alvast een voorproefje van wat tips uit onze gids over Riga, de volledige reisgids kan je hier downloaden. 

Het marktplein (Ratslaukums)

Het prachtige middeleeuwse marktplein van Riga is tijdens de Tweede Wereldoorlog helaas grotendeels verwoest, maar na de oorlog werd het met veel oog voor detail weer opgebouwd. Aan dit sfeervolle plein liggen een aantal imposante gebouwen waaronder het huis van de Zwartkoppen, wat ook wel het mooiste gebouw van Riga genoemd wordt. Daarnaast vind je er een aantal gezellige cafés en restaurantjes. 

 

Centrale Markt

De Centrale Markt is een bijzonder 20e-eeuws gebouw. De vijf paviljoens van het hoofdgebouw werden namelijk gebouwd door oude, Duitse zeppelinhangars uit de Eerste Wereldoorlog te hergebruiken. In de Centrale Markt vind je meer dan 3000 kraampjes waar je van alles kan kopen: verse producten die direct van de boerderij komen, maar ook exotische fruitsoorten en specerijen.

 

De Drie Broers

De ‘Drie Broers’ zijn drie, naast elkaar gebouwde huizen die samen het oudste wooncomplex van Riga vormen. Volgens de verhalen zijn de huizen door drie familieleden gebouwd. Het oudste huis werd gebouwd rond 1490, het tweede huis in 1646 en het derde huis stamt uit het einde van de 17e eeuw. De drie huizen geven zo een goed beeld van de verschillende bouwstijlen die door de eeuwen heen populair waren in Riga.

 

Wil je de volledige reisgids ontvangen?

reisgids visual

Ontvang de goedkoopste deals in je inbox!

Abonneer je op onze nieuwsbrief