Terug naar overzicht

Download hier je gratis reisgids voor Rome

Heb jij binnenkort een citytrip naar Rome gepland? Dan kun je nu alvast met de voorpret beginnen. Dankzij onze gratis reisgids weet je direct welke bezienswaardigheden je zeker niet mag missen, waar je het beste kunt shoppen en welke lokale specialiteiten je geproefd moet hebben. Daarnaast staat de gids boordevol praktische info & tips over zaken als het openbaar vervoer, lokale gewoontes en het klimaat.

Hieronder vind je alvast een voorproefje van wat tips uit onze gids over Rome, de volledige reisgids kun je hier downloaden.

1. Villa Borghese

Dit prachtige park was ooit eigendom van de machtige Borghese-familie. In het park staan een aantal prachtige villa’s en musea, maar ook fonteinen, sculpturen en tuinen. Het grote park is in vergelijking met het drukke centrum van Rome relatief rustig. Het is dus de ideale plek om even van de schoonheid, rust en de natuur te genieten. 

 

2. Het Pantheon

Het Pantheon zoals het er nu staat werd in het jaar 80 door keizer Hadrianus gebouwd. Oorspronkelijk was het pantheon een tempel, tegenwoordig is het een kerk. Het gebouw valt vooral op door de ronde vorm, de indrukwekkende koepel en de rijke decoratie. Stap dus zeker even binnen in het Pantheon. Zorg er wel voor dat je netjes gekleed bent, blote benen en armen moeten bedekt worden. 

 

3. Castel Romano Designer Outlet

De Castel Romano Designer Outlet is de perfecte plek voor koopjesjagers. Je vindt hier de grootste modemerken met kortingen tot wel 70%. Het winkelcentrum huist meer dan 100 winkels, voor ieder wat wils dus.

 

 

 

Wil je de volledige reisgids ontvangen?

reisgids visual

Ontvang de goedkoopste deals in je inbox!

Abonneer je op onze nieuwsbrief