Terug naar overzicht

Download hier je gratis reisgids voor Valencia

Heb jij binnenkort een citytrip naar Valencia gepland? Dan kun je nu alvast met de voorpret beginnen. Dankzij onze gratis reisgids weet je direct welke bezienswaardigheden je zeker niet mag missen, waar je het beste kunt shoppen en welke lokale specialiteiten je geproefd moet hebben. Daarnaast staat de gids boordevol praktische info & tips over zaken als het openbaar vervoer, lokale gewoontes en het klimaat.

Hieronder vind je alvast een voorproefje van wat tips uit onze gids over Valencia, de volledige reisgids kun je hier downloaden.

1. Plaza del Ayuntamiento

Plaza del Ayuntamiento is het grootste plein van Valencia en een goed begin van je bezoek aan de stad. In het midden van het plein staat een grote fontein en het plein wordt omringd door een aantal indrukwekkende gebouwen zoals het gemeentehuis (Ayuntamiento). Op het gemeentehuis zie je het wapen van de stad. In het wapen vind je onder andere een vleermuis en twee keer de letter ‘L’. De letters staan voor loyaliteit (lealtad). De betekenis van de vleermuis is niet zeker, maar er is een legende dat de Spaanse koning Jacobus I van Aragon (1319-1387) een belangrijke veldslag won dankzij de tussenkomst van een vleermuis.

 

2. Museo de las Ciencias Príncipe Felipe

In het Valenciaanse museum van de wetenschap kan je gerust een hele dag doorbrengen, het is namelijk 26.000 m2 groot. Je kan er verschillende activiteiten doen en de exposities gaan over onderwerpen van biowetenschap tot robots en astronauten. Het gebouw zelf is ook de moeite waard: dankzij de skeletachtige structuur met organische vorm lijkt het erg op een walvis.

 

3. Aigua de València

De Aigua de València is een typisch Valenciaanse cocktail. Het is een cocktail op basis van cava of champagne en sinaasappelsap. Pas wel op, er zit namelijk ook Gin en Wodka in. Onderschat deze zoete lekkernij dus niet. Je kan Aigua de València in de meeste bars verkrijgen.

 

 

Wil je de volledige reisgids ontvangen?

reisgids visual

Ontvang de goedkoopste deals in je inbox!

Abonneer je op onze nieuwsbrief