Terug naar overzicht

Download hier je gratis reisgids voor Venetië

Heb jij binnenkort een citytrip naar Venetië gepland? Dan kun je nu alvast met de voorpret beginnen. Dankzij onze gratis reisgids weet je direct welke bezienswaardigheden je zeker niet mag missen, waar je het beste kunt shoppen en welke lokale specialiteiten je geproefd moet hebben. Daarnaast staat de gids boordevol praktische info & tips over zaken als het openbaar vervoer, lokale gewoontes en het klimaat.

Hieronder vind je alvast een voorproefje van wat tips uit onze gids over Venetië, de volledige reisgids kun je hier downloaden.

1. Piazza San Marco

Het San Marcoplein ligt in het centrum van Venetië te midden van verschillende bezienswaardigheden, zoals de Campanile, de Biblioteca Marciana en het archeologische museum. Aan het plein liggen verschillende terrasjes die ’s avonds verlicht worden door romantische lichtjes, wat een wondermooi spektakel oplevert.

 

2. Burano Eiland

Burano Eiland bestaat eigenlijk uit vier verschillende eilanden die gelinkt worden door bruggetjes. Laat je met een bootje naar dit eiland brengen en geniet even van de rust. Dit idyllische eilandje staat vol met huizen in vrolijke kleuren en op straat zie je nog regelmatig vrouwen kantklossen, een eeuwenoude traditie in Burano. Tegenwoordig is kant uit Burano een zeer kostbaar en gewild product.

 

3. Cappellacci

Een cappelacci is een gevulde pastasoort met een ronde vorm. De cappellacci worden vaak gevuld met pompoen, ricotta en spinazie of vlees. De naam cappelacci betekent in het Italiaans ‘hoed’ omdat de vorm van pasta doet denken aan kleine hoedjes. Een goede plek om van een portie cappelacci te genieten is de Ristorante Riviera.

 

 

 

Wil je de volledige reisgids ontvangen?

reisgids visual

Ontvang de goedkoopste deals in je inbox!

Abonneer je op onze nieuwsbrief