Terug naar overzicht

Download hier je gratis reisgids voor Vilnius

Heb jij binnenkort een citytrip naar Vilnius gepland? Dan kan je nu alvast met de voorpret beginnen. Dankzij onze gratis reisgids weet je direct welke bezienswaardigheden je zeker niet mag missen, waar je het beste kunt shoppen en welke lokale specialiteiten je geproefd moet hebben. Daarnaast staat de gids boordevol praktische info & tips over zaken als het openbaar vervoer, lokale gewoontes en het klimaat.

Hieronder vind je alvast een voorproefje van wat tips uit onze gids over Vilnius, de volledige reisgids kan je hier downloaden. 

Park van Europa

In het indrukwekkende Europos parkas zijn natuur en kunst volledig in harmonie met elkaar. In dit openluchtmuseum van ruim 50 hectare vind je sculpturen van verschillende moderne kunstenaars zoals Sol LeWitt, Dennis Oppenheim en Ales Vesely. Stop ook zeker bij het werk Infotree van Gintaras Karosas, het grootste kunstwerk ter wereld, waarmee de kunstenaar het Guinness Book of World Records haalde.

 

De oude stad

De oude stad van Vilnius bestaat al sinds de 13e eeuw en heeft de kenmerkende middeleeuwse kronkelende straatjes. Door de eeuwen heen heeft Vilnius zich ontwikkeld tot een multiculturele wereldstad en dat zie je terug in haar gebouwen: De stad is een eclectische, maar toch harmonieuze, mix van bouwstijlen. Het hart van de oude stad zijn het markt- en kerkplein, die verbonden worden door de Pillies straat. Aan deze straat vind je een verzameling van gezellige cafés en winkeltjes.

 

Užupis

Užupis is een van de oudste wijken van Litouwen. In deze levendige, bohemien wijk bruist het van de galeries, straatkunst en humor. Op 1 april 1997 riep een groep kunstenaars de wijk uit tot republiek, ze hebben zelfs een eigen volkslied, grondwet, president én vlag voor elk seizoen. In Užupis vind je ook een mooie 19e-eeuwse Benedictijnse begraafplaats en de Užupis brug, waar verliefde stelletjes slotjes ophangen om hun liefde te vereeuwigen. 

 

Wil je de volledige reisgids ontvangen?

reisgids visual

Ontvang de goedkoopste deals in je inbox!

Abonneer je op onze nieuwsbrief