Terug naar overzicht

Download hier je gratis reisgids voor Wenen

Heb jij binnenkort een citytrip naar Wenen gepland? Dan kun je nu alvast met de voorpret beginnen. Dankzij onze gratis reisgids weet je direct welke bezienswaardigheden je zeker niet mag missen, waar je het beste kunt shoppen en welke lokale specialiteiten je geproefd moet hebben. Daarnaast staat de gids boordevol praktische info & tips over zaken als het openbaar vervoer, lokale gewoontes en het klimaat.

Hieronder vind je alvast een voorproefje van wat tips uit onze gids over Wenen, de volledige reisgids kun je hier downloaden.

1. Wiener Staatsoper

Wil je wat Oostenrijkse cultuur opsnuiven? Dan raden we aan om een bezoekje te brengen aan de Wiener Staatsoper, een van de belangrijkste operahuizen ter wereld. Dit prachtige gebouw dateert uit 1869 en behoudt tot op vandaag nog steeds haar charmes en authenticiteit. Elk seizoen vinden er maar liefst 350 uitvoeringen plaats van meer dan 60 opera’s en balletten.

 

2. Schönbrunn paleis

Het Schönbrunn Paleis is een absolute must-see tijdens je verblijf in Wenen. Dit 17e eeuwse paleis is de dag van vandaag een van de belangrijkste culturele bezienswaardigheden in Oostenrijk. Kies één van de rondleiding die het best bij je past en ontdek het paleis en de prachtige tuinen.

 

3. Hofburg & Heldenplatz

De Hofburg is het voormalige paleis van de Habsburgse aartshertogen, dat vanaf 1945 wordt gebruikt als woon- en werkplaats van de Oostenrijkse bondspresident. Dit prachtige paleis is zeker een bezoekje waard; dompel je onder in de pracht en praal van de keizerlijke appartementen.Voor het paleis ligt het historische plein Heldenplatz, dat op zich al een bezoekje waard is.

 

 

Wil je de volledige reisgids ontvangen?

reisgids visual

Ontvang de goedkoopste deals in je inbox!

Abonneer je op onze nieuwsbrief