Terug naar overzicht

Download hier je gratis reisgids voor Zagreb

Heb jij binnenkort een citytrip naar Zagreb gepland? Dan kan je nu alvast met de voorpret beginnen. Dankzij onze gratis reisgids weet je direct welke bezienswaardigheden je zeker niet mag missen, waar je het beste kunt shoppen en welke lokale specialiteiten je geproefd moet hebben. Daarnaast staat de gids boordevol praktische info & tips over zaken als het openbaar vervoer, lokale gewoontes en het klimaat.

Hieronder vind je alvast een voorproefje van wat tips uit onze gids over Zagreb, de volledige reisgids kan je hier downloaden. 

Lotrščaktoren & kabeltoren

Vanaf de 13e- eeuwse Lotrščaktoren heb je een prachtig uitzicht over de stad. Oorspronkelijk werd de toren gebouwd om de stad te verdedigen, tegenwoordig is het een toeristische attractie. Vanaf de toren kan je met de kleinste kabelbaan ter wereld afzakken naar het lager gelegen deel van de stad. Deze schattige kabelbaan bestaat al sinds 1888 en brengt je naar de Tomićevastraat, die uitkomt op de Ilica, dé shoppingstraat van Zagreb. 

 

Boerenmarkt

De bekendste boerenmarkt van Zagreb is de Dolac markt. Deze kleurrijke markt ligt een paar meter van het centrale Ben Jelačić plein en bestaat uit verschillende niveaus. Op een verhoging verkopen lokale boeren fruit en groenten. Een niveau lager staan kraampjes met allerhande producten zoals melkproducten, kant, vlees, vis en bloemen. De Dolac markt bestaat al sinds 1930 en is het bruisende hart van de stad.

 

Museum of Broken Relationships

Dit innovatieve museum is gewijd aan verbroken liefdesrelaties. Oorspronkelijk was het een tijdelijke, reizende tentoonstelling waarin gedoneerde objecten te zien waren die mensen aan hun verbroken relatie herinnerden. Omdat de tentoonstelling zo’n succes was kreeg hij uiteindelijk een vaste locatie in Zagreb. Een originele, romantische en licht dramatische tentoonstelling die je niet wilt missen.

Wil je de volledige reisgids ontvangen?

reisgids visual

Ontvang de goedkoopste deals in je inbox!

Abonneer je op onze nieuwsbrief