19 maart 2018

Dorianne toont je de must see's tijdens haar stedentrip in Fez

Als laatste stop in haar Marokkaans avontuur trok de Belgische MNM-dj Dorianne naar Fez. Deze keer vergezelt YouTube-ster Nora Gharib haar. Samen gingen ze op ontdekking in het bruisende Fez, dat bekendstaat om z’n oude ambachten en prachtige handwerk. Wat je nog meer kan doen tijdens een stedentrip in Fez? Ontdek hier de top 5 van onze dames.

Bab Bou Jeloud

De oude medina van Fez is dé plek om leuke souvenirs en lokale lekkernijen te kopen. Nora en Dorianne waagden zich hier aan een portie kamelengehakt en werden helemaal verliefd op de handgemaakte leren producten. De toegangspoort tot de oude medina is Bab Bou Jeloud; een prachtige blauwe poort waar je zeker een selfie bij wil nemen (of dat vonden onze dames toch). Let wel goed op je spullen als je door de smalle straatjes dwaalt, want het kan hier erg druk zijn.

 

Kairouyine moskee

Verscholen in de oude medina vind je de Kairouyine moskee. Hoewel deze enkel toegankelijk is voor moslims kan je naar binnen kijken vanaf de grote poort. Je krijgt dan een glimps van de prachtige fonteinen en zuilen op de binnenplaats. Binnenin het gebouw bevindt zich ook een universiteit. Deze is ouder dan de Sorbonne en de universiteit van Oxford, en mogelijk zelfs de oudste universiteit ter wereld. Omdat de moskee middenin de medina staat valt het niet op hoe groot ze is. Maar als je door de smalle straatjes loopt en op de contouren van het gebouw let, wordt al snel duidelijk dat dit een enorm bouwwerk is.

Les Tombeaux Mérinides

Tijdens je stedentrip in Fez moet je zeker een bezoek brengen aan de Tombeaux Mérinides. Hier heb je namelijk een spectaculair uitzicht over de stad. Deze ruïnes zijn de laatste rustplaats van de Meriniden, een dynastie die tot in de 15de eeuw heerste over Marokko. Je kan hier te voet naartoe klimmen. Vanaf de poort Bab Guissa is het zo’n 100 meter (steil) omhoog; ongeveer 20 minuten wandelen. Toch is een taxi geen overbodige luxe. Het pad naar boven is erg stijl en de Marokkaanse zon maakte het er voor onze meisjes niet makkelijker op.

 

Dar el Makhzen

Dar el Makhzen is de naam van het Koninklijk Paleis in Fez, gelegen in de Fes el Jedid wijk. Dit gigantische gebouw neemt maar liefst 80 hectare in beslag en is omgeven door hoge muren. De hoofdingang bestaat uit 7 imposante gouden poorten, waar je op zonnige dagen extra shiny foto’s kan scoren. Dorianne en Nora namen dan ook graag de tijd om te poseren voor een geslaagde instagramfoto.

 

 

Jardin Jnan Sbil

Genoeg rondgelopen in de Afrikaanse zon? Ga dan naar Jardin Jnan Sbil, het oudste openbare park van Fez, en geniet van de schaduw onder de palmbomen. Dorianne en Nora vonden dit de perfecte plek om op adem te komen op het einde van hun stedentrip in Fez. Je kan hier net zoals de locals genieten van een picknick of bijpraten op een van de vele bankjes. Daarnaast zijn er in het park ook een groot meer en zelfs een cactustuin.

 

 

 

Deze wedstrijd is ondertussen afgelopen

 

Wil je zelf ook op ontdekking gaan in deze prachtige stad?

Boek hier je vliegtickets naar Fez en begin je stedentrip te plannen!

Luchthaveninfo

Ontvang de goedkoopste deals in je inbox!

Abonneer je op onze nieuwsbrief