31 January 2018

Een stedentrip naar Casablanca, verre van casual!

Heb je je al eens afgevraagd wat er allemaal te beleven valt tijdens een vakantie in Casablanca? Dorianne, dj van de Belgische radiozender MNM, ging voor jou op onderzoek uit in dé havenstad van het westelijke Marokko. En deze keer deed ze dat niet alleen: niemand minder dan MNM-collega en soulmate Lady S vergezelde haar op haar trip. Dat belooft wat!

Hassan Il-moskee

"Het meest imposante bouwwerk van heel Casablanca is ongetwijfeld de Hassan Il-moskee", vertelt Dorianne. Met een capaciteit van 25.000 mensen is deze indrukwekkende moskee de grootste van heel Marokko. Ze ligt aan de zee, een deel steekt zelfs uit over de Atlantische Oceaan, en werd gebouwd als geschenk voor koning Hassan II. Met haar metershoge poorten en prachtig versierde koepels is het zeker de moeite om deze moskee te bezoeken tijdens je stedentrip. Zorg wel dat je op tijd bent zodat je lange wachtrijen vermijdt!

Park van de Arabische Liga

Wie op zoek is naar een boulevard vol palmbomen, zit hier goed. Lady S verkoos dit tot een van de meest sfeervolle parken die je in de stad kan vinden, ideaal om even tot rust te komen. Tip: sluit je bezoek af met een Marokkaanse muntthee op een van de terrasjes in het park. Een lokale delicatesse die je niet mag missen tijdens je stedentrip in Casablanca!Mohammed V-plein

Dit centrale plein vormt de scheiding tussen het oude en het nieuwe stadsdeel. Het plein is vernoemd naar koning Mohammed V Ben Youssef, de eerste koning van het onafhankelijke Marokko. Bewonder de fontein die het plein domineert of observeer vanaf een van de terrasjes hoe de lokale bevolking en toeristen hun dag beleven.Rotsen bij El Hank-vuurtoren

Om aan de drukte van de stad te ontsnappen kozen de dames ervoor om een bezoekje te brengen aan de vuurtoren El Hank. Maar de échte trekpleister zijn de rotsen vlak naast de toren. Met uitzicht op de Hassan II-moskee is dit de ideale plek om even tot rust te komen en kennis te maken met de locals die hier graag hun dag doorbrengen. En het voordeel is: veel toeristen zal je er niet tegenkomen! Schitterend toch?

Oude medina

Dorianne en Lady S sloten hun stedentrip in Casablanca goed af door wat rond te slenteren in de smalle steegjes van de oude medina. Hier vind je verschillende marktkraampjes die zowel souvenirs als ambachtelijke producten verkopen. Proef van de lokale lekkernijen, snuif de geuren van de kruiden en specerijen op en laat je meevoeren door de mensenmassa. De oude stadskern is een stuk rustiger dan de nieuwe medina en is bovendien deels omringd door stadsmuren.

 

 


Deze wedstrijd is ondertussen afgelopen

 

Wil jij zelf deze mooie stad ontdekken tijdens een bruisende stedentrip? 

Check hier onze goedkope vluchten naar Casablanca!

Luchthaveninfo

Ontvang de goedkoopste deals in je inbox!

Abonneer je op onze nieuwsbrief