15 September 2017

Infoboekje: van thuis tot op het vliegtuig

In 4 eenvoudige stappen van je voordeur tot in het vliegtuig? Dat kan perfect! Speciaal voor onze reizigers stelden we een gids samen met handige tips, weetjes en nuttige informatie om jouw reis vlot te beginnen. Van het openbaar vervoer naar Brussels Airport (Zaventem) tot het inchecken: wij helpen je graag op weg!

Stap 1: Voor je thuis vertrekt

Je bagage en je documenten zijn de belangrijkste zaken om thuis te checken. Heb je je identiteitskaart of paspoort bij? Zijn deze nog geldig? Bekijk ook of je misschien op voorhand al kan inchecken voor je vlucht, hiermee win je tijd op de luchthaven. Je kan de instapkaart dan tonen op je smartphone of hem thuis afprinten en meenemen.

Reis je met handbagage, dan zijn er enkele regels waarmee je rekening moet houden. Meer informatie vind je in deze blogpost of in het infoboekje.

 

Stap 2: Naar de luchthaven

- Wil je iemand afzetten aan Brussels Airport? Dan kan je terecht op de gratis drop-off, 5 minuutjes wandelen van het luchthavengebouw. Wil je graag nog even meewandelen, dan kan je een van onze parkings gebruiken. P1, P2 en P3 zijn vlak aan het luchthavengebouw. Voor slechts € 2 kan je hier 30 minuten parkeren, of vraag de gratis Pcard+ aan en je parkeert hier de eerste 30 minuten gratis. Meer hierover vind je op deze pagina.

- Ga je zelf op reis en wil je je wagen voor langere tijd op de parking van Brussels Airport laten staan, dan heb je meerdere opties. In het infoboekje vind je alle informatie over de parkings en hun tarieven.

- Kom je liever met het openbaar vervoer, dan is de trein je beste optie. Er rijden treinen vanuit meer dan 80 stations rechtstreeks naar Brussels Airport en ons treinstation bevindt zich pal onder het luchthavengebouw (op niveau -1). Handig! 

Stap 3: Inchecken

De vertrekhal van Brussels Airport bevindt zich op niveau 3. Hier vind je de check-in balie voor alle luchtvaartmaatschappijen. Op de grote schermen staat aangegeven waar je juist verwacht wordt. Heb je op voorhand online ingecheckt en reis je enkel met handbagage? Dan kan je meteen doorgaan naar de veiligheidscontrole. Een gedetailleerd plan van de vertrekhal vind je in het infoboekje.

 

Stap 4: Veiligheidscontrole

Ruimbagage ingecheckt? Instapkaart bij de hand? Dan kan je verdergaan naar de veiligheidscontrole. Hier wordt gevraagd om je handbagage en andere bezittingen in een bakje te leggen zodat deze gecontroleerd kunnen worden. Voor een vlot verloop leg je deze zaken in een bakje:

  • Alle metalen voorwerpen die je bijhebt
  • Plastic zakje met vloeistoffen
  • Je laptop en/of tablet
  • Je jas

Na de veiligheidscontrole kan je je reis verderzetten naar de juiste gate, en je bent vertrokken. Bon voyage!

 

 

Download hier het infoboekje "In 4 stappen van thuis tot aan het vliegtuig" 

Luchthaveninfo

Ontvang de goedkoopste deals in je inbox!

Abonneer je op onze nieuwsbrief