8 May 2018

Dorianne's tips voor de perfecte citytrip naar Porto

Deze keer neemt MNM-dj Dorianne je mee naar het zwoele Porto. Tijdens haar citytrip proeft ze heerlijke porto (hoe kan het ook anders), treft ze een paar adembenemend mooie uitzichten aan en bezoekt ze dé hoogtepunten van deze Portugese stad. Ga mee op avontuur en ontdek wat er allemaal te beleven is in Porto!

Ponte Luís I

Ponte Luís I

Het eerste (letterlijke) hoogtepunt is er meteen eentje waar Dorianne serieus van onder de indruk was. De Ponte Luís I hangt boven de Douro en werd ontworpen door een leerling van Gustave Eiffel. De brug bestaat uit twee verdiepingen. “Wandel zeker eens over het bovenste dek, dit is speciaal gemaakt voor voetgangers en metro’s. Je hebt hier een adembenemend uitzicht over de rivier en de twee oevers van Porto en Vila Nova de Gaia”, tipt Dorianne.

Torre dos Clérigos

Torre dos Clérigos

Maar dat is niet het enige hoogtepunt in Porto. Dorianne zet haar citytrip verder naar de Torre dos Clérigos, net zoals de Ponte Luís I dé place to be voor een prachtig uitzicht. “Wil je deze toren bezoeken? Geen probleem, je ziet ‘m namelijk bijna overal in de stad boven de huizen uit steken. Makkelijk te vinden dus!”. Opgelet: om van het panorama te genieten moet je wel eerst 230 trappen omhoog klimmen.

 

Livraria Lello

Livraria Lello

Ben je fan van Harry Potter? Ga dan zéker langs in deze boekenwinkel. J.K. Rowling schreef hier aan haar verhalen en de grote trap diende als inspiratie voor de magische trappen van Zweinstein. Om het te zeggen in de woorden van Dorianne: “Da’s cool!”. Zelfs als je geen boekenwurm bent is deze prachtige boekenwinkel echt een bezoek waard. Geen wonder dat hij tot de mooiste boekenwinkels van de wereld wordt gerekend.

Mercado do Bolhão

De geur van verse vis, de felle kleuren van groenten en fruit, het gejoel van locals die je naar hun kraam roepen… Dat moet wel de Mercado do Bolhão zijn! Op deze grote markt kan je terecht voor allerlei verse producten van plaatselijke bodem. En nog een extra tip van Dorianne: wil je als herinnering aan je citytrip een typisch souvenir van Porto kopen, dan vind je zeker iets naar je zin op de bovenste verdieping van deze markt.

 

Jardins do Palácio de Cristal

Jardins do Palácio de Cristal

Om haar citytrip in Porto af te sluiten trok Dorianne naar de tuinen van het Palácio de Cristal. Hier zie je geen eendjes zoals bij ons, maar wel pauwen met prachtig gekleurde veren. En ja hoor: ook in dit park vond onze reizigster een must see plekje! Wandel je namelijk helemaal tot achteraan in het park, dan wordt je getrakteerd op een waanzinnig mooi uitzicht over Porto en de Douro. “De ideale plek om van een flesje porto te genieten op het gras!”.

 

Zelf het prachtige Porto ontdekken tijdens een citytrip? Dat kan! Bekijk dan hier de goedkoopste vluchten naar deze prachtige stad, die vertrekken vanaf Brussels Airport. Heb je je vlucht al geboekt? Begin dan nu vast met de vakantievoorpret en download hieronder onze gratis reisgids voor Porto.

 

Download hier een uitgebreide reisgids voor Porto en begin alvast met het plannen van je stedentrip!

 

Luchthaveninfo

Ontvang de goedkoopste deals in je inbox!

Abonneer je op onze nieuwsbrief