Reizen met kinderen

Spelen op de luchthaven

Kidscorner

Laat je kinderen nog even lekker gek doen voor de vlucht in de "Play&Care Kids' Corner" van Pier A! In de speelzone van de Kids corner kunnen ze zich amuseren met verschillende spelletjes en spelcomputers. Zoek je een rustig plekje? Dan kan je terecht in de verzorgingsruimte. Je kan er borstvoeding geven aan je kleinste kapoen, luiers verversen, een papje opwarmen en ze even laten wegdromen in het kinderpark.

Het vluchtinformatiescherm geeft aan wanneer je naar je gate moet vertrekken. Je kan ook gebruikmaken van de gratis wifi, de gratis app, en je kan ervoor kiezen om via notificaties op de hoogte gehouden te worden.

De Kids Corner is 24/7 geopend en ligt in Pier A. Loop voorbij de raket van Kuifje en je komt de nieuwe speelhoek tegen op je linkerzijde. Spelen maar!

Airport Games

“Mamaaa papaaaa, hoe lang moeten we nog wachten?” zal je niet snel horen op onze luchthaven. Zeker niet als je langs gate A32, A60 en B29 passeert. Dankzij onze gloednieuwe airport games met o.a. Follow the DJDJDJ, Pump up the Volume en Copy king Conga dansen de kinderen al hun energie eruit zodat ze in het vliegtuig slapen als een roosje.

Neem jij een vlucht naar Afrika? Na de douane, aan het einde van Pier A (gate A/T 70) is er een leuke speelzone voor kinderen voorzien! Vlieg je ergens anders naartoe? Een ticket kopen naar Afrika is niet nodig, want na 14:00 is deze zone toegankelijk voor iedereen.

Maar dat is nog niet alles, want dankzij de samenwerking met SOS kinderdorpen wordt een wachtmoment op de luchthaven veranderd in een leuk familiemoment. Kijk naast de Bar Rouge, van de gates A26 tot en met A39, eens onder de voeten of daag iemand uit tot een rondje kikkeren.

Laat je meeslepen door de dynamische spellen die we op Brussels Airport aanbieden. Enneuh… ouders mogen gerust meespelen ☺ Klik hier voor een voorproefje - https://www.youtube.com/watch?v=AOImH5Myv7I

Advies: Op Brussels Airport zijn er verschillende veilige speelmogelijkheden, wij vragen je om je kinderen niet te laten spelen op de rolpaden of bagagebanden, deze zijn hier zeker niet geschikt voor. Een ongelukje zit in een klein hoekje.

Kind loopt

Eten en Drinken op Brussels Airport: lekkere kindermenu’s!

Van al dat gespeel krijgt men, en dan vooral de kinderen, enorme honger. Daarom biedt de luchthaven in verschillende restaurants en bars lekkere kindermenu’s aan!

Vertrekhal
De Italiaanse zaak Sapore
Aankomsthal
De eettaverne Hi!Brussels
Het fastfood restaurant Quick
Pier A
De gezellige Italiaan Amo
De broodjeszaak Panos
Het zelfbedieningsrestaurant Belgorama
Het fastfood restaurant Quick

Heb je babyvoeding dat opgewarmd moet worden? Geen probleem, dit doen wij met plezier in al onze eetgelegenheden. Doe je het liever zelf? Dan kan je bij Belgorama (Pier A), Bistrot (Pier B) en Exki (vertrekhal en Pier B) het eten zelf in de magnetron zetten.

Ook aan de allerkleinsten wordt gedacht, want bij een groot aantal van onze restaurants kan je altijd vragen om een babystoel, zodat ook zij goed kunnen genieten van wat lekkers.

Verschoontafels

Voor de vlucht nog snel een schone pamper aan? Geen nood, wij voorzien op de hele luchthaven babyverschoontafels bij de vrouwentoiletten. Bekijk onze plattegronden om te ontdekken waar de toiletten zich bevinden.

Gift Shops en winkels op Brussels Airport

Die grote blauwe knuffel van de smurfen gezien? Of helemaal onder de indruk van de raket van ons Belgische icoon Kuifje? De Gift Shops in Pier A en B bieden het je allemaal aan: van Lego en Playmobil tot Lilliputiens en Noukies, kinderen zijn er dol op. Ideaal als je nog iets kleins wilt kopen voor onderweg!

Reisdocumenten voor kinderen

Hoe jong ze ook zijn, iedereen moet beschikken over een geldig paspoort of
identiteitskaart tijdens het reizen. Dit geldt voor zowel binnen als buiten Europa.

Je kind alleen op reis

Wat worden die deugnieten toch snel groot! Want vanaf vijf jaar mogen kinderen al als een “niet-vergezelde minderjarige” of een “unaccompanied minor” op reis. Zijn ze jonger? Dan moeten ze nog even wachten, want onder de vijf moeten kinderen begeleid worden door een volwassene of achttienplusser.

Aangenaam en veilig reizen gaat bij ons hand in hand met duidelijke procedures en een strenge identiteitscontrole. Daarom vragen wij om als verantwoordelijke ouder of voogd de “unaccompanied minor” bij de check-in over te dragen aan het personeel van de luchtvaartmaatschappij. Ook is het erg belangrijk dat er wordt meegegeven door wie je kind op de bestemming wordt opgehaald. Natuurlijk laten we ze niet alleen, maar worden ze voor en tijdens de reis permanent begeleid door het luchthavenpersoneel en de vliegtuigbemanning. Dit laatste is verplicht voor kinderen van 5 t.e.m. 11 jaar.

Vanaf de leeftijd van 12 tot 18 jaar zijn de regels per airline anders. Sommige maatschappijen staan het immers niet toe alleen te reizen. Informeer je dus op voorhand om onaangename verrassingen te voorkomen.

Wanneer de airline dit toelaat mogen kinderen van 12 tot 18 jaar enkel en alleen reizen wanneer zij hier schriftelijke toestemming voor hebben. De bevolkingsdienst van je gemeente kan je hier normaal een standaarddocument voor bezorgen, waar je als ouder of voogd alleen nog je naam en handtekening op moet zetten. Beschikt jouw gemeente niet over zo’n standaardformulier, dan mag je ook zelf een volmacht schrijven.

Wil je meer weten?
Neem dan contact op met je luchtvaartmaatschappij.

Vliegen met de allerkleinsten

Niemand wordt vergeten op Brussels Airport, daarom proberen wij ook voor baby’s het traject naar het vliegtuig zo aangenaam mogelijk te maken! Je baby zal daar geen eigen stoel krijgen, maar mag gezellig mee op schoot. Sommige maatschappijen maken gebruik van speciale babystoelen, maar dit is enkel voor de spruiten ouder dan twee jaar.

Wil je meer weten over vliegen met baby’s?
Contacteer dan je luchtvaartmaatschappij!

Weet je graag op voorhand welke weg je moet volgen?
Bekijk dan alvast onze plattegronden.

Family lane

Ook tijdens de Belgische schoolvakanties* willen we reizen met je kinderen zo aangenaam mogelijk maken. Daarom openen we op die drukke dagen onze speciale family lane aan de veiligheidscontrole.

Daar krijg je meer ruimte om met je kinderen door de controle te gaan en kan je rekenen op hulp met onder andere kinderwagens en babyvoeding. Er wacht ook telkens een nieuw avontuur met een geschenkje voor onze kleine vriendjes.

Zo kregen we in het verleden al bezoek van Winnie De Pooh en de Smurfen. Een fijn avontuur voor groot en klein!

* Belgische schoolvakanties:
Schoolvakantie Begindatum Einddatum
Krokusvakantie 2020 24-02-2020 01-03-2020
Paasvakantie 2020 06-04-2020 19-04-2020
Zomervakantie 2020 01-07-2020 31-08-2020
Herfstvakantie 2020 02-11-2020 08-11-2020
Kerstvakantie 2020 23-12-2020 05-01-2021
Luchthaveninfo

Ontvang de goedkoopste deals in je inbox!

Abonneer je op onze nieuwsbrief