Check-in op Brussels Airport

Inchecken voor je vertrek

Inchecken is een belangrijk onderdeel van je reis. Wanneer je incheckt, wordt je aanwezigheid geregistreerd. Daarnaast is het belangrijk om naast jezelf ook je bagage in te checken. Wanneer je enkel handbagage meegenomen hebt, kan je rechtstreeks door naar de screening.

Hoe check je in op de luchthaven?

Onder normale omstandigheden kan je op verschillende manieren inchecken voor je vlucht. Momenteel verloopt het net iets anders. Je luchtvaartmaatschappij adviseert je hoe je kan inchecken in deze COVID-19 tijden. We vertellen je graag over de 3 mogelijke opties.

Hou er rekening mee dat de COVID-19 reisdocumenten door de luchtvaartmaatschappij gecontroleerd kunnen worden.

1. Online inchecken

Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen kan je 24 of 48 uur voor je vertrek online inchecken via je computer of mobiel toestel. De luchtvaartmaatschappij of je reisbureau sturen je een link om online in te checken via de website van de luchtvaartmaatschappij.

2. Check-in met app

Wanneer je de app van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt op je smartphone plaatst, kan je je check-in via de app in orde brengen.

Met de Travel Planner van Brussels Airport heb je altijd alle info bij de hand.

3. Inchecken aan de balie

Als je ruimbagage mee hebt kan je die inchecken aan de toegewezen balie van de luchtvaartmaatschappij. Daar kan je ook inchecken en nog een instapkaart krijgen. Op de schermen met de vluchtschema’s staat aangegeven bij welke balie je moet zijn.

Let op de check-in is van de maatschappij die de vlucht uitvoert. Het kan zijn dat je vlucht wordt uitgevoerd door een andere luchtvaartmaatschappij dan diegene waarvan het vluchtnummer op je boeking staat. Indien dit het geval is staat op je boeking informatie : “vlucht wordt uitgevoerd door (naam van de maatschappij)”

4. Express check-in

De Express Check-in machines vind je bij de check-in-rijen, maar ook op bus –en treinniveau. Na de check-in geef je je bagage af aan de ‘bagage drop off’ balie van de luchtvaartmaatschappij.

Heb je toch nog vragen? Stel ze aan BRUce of via Whatsapp. Je krijgt zo snel mogelijk antwoord.

Online inchecken
Check in via je mobiel toestel
Check in aan de balie
Luchthaveninfo

Ontvang de goedkoopste deals in je inbox!

Abonneer je op onze nieuwsbrief