Parking nodig bij Brussels Airport?

Vrouwen parkeren aan Brussels Airlines

Vlot op weg naar Brussels Airport

Brussels Airport is op verschillende manieren bereikbaar. Zo kan je met de wagen naar de luchthaven komen en parkeren in een van de parkings op Brussels Airport. Daarnaast kan je ook gebruik maken van het openbaar vervoer. Met de trein naar Brussels Airport komen is de ideale manier om ontspannen aan je vakantie te beginnen.

Tot slot kan je Brussels Airport bereiken met de bus. We zetten alle mogelijkheden voor jou op een rijtje.

Zelf naar de luchthaven rijden

Kies je ervoor om zelf naar de luchthaven te rijden, volg dan vanaf de Brusselse Ring de verkeersborden richting Zaventem. Houd rekening met de mogelijke verkeersdrukte tijdens de spitsuren.

Je kan de luchthaven in de meeste navigatiesystemen vinden via POI (Points Of Interest). Als alternatief kies je het kruispunt A201/Vilvoordelaan in 1930 Zaventem. Dat kruispunt ligt aan het begin van de toegangsweg tot onze luchthaven.


Man betaalt vvoor parking aan Brussels Airport

Gebruik de parking van Brussels Airport

Brussels Airport biedt het hele jaar door parkeerformules op maat aan, 24/7. Kies voor comfort en parkeer tegenover het luchthavengebouw, waar er plaats is voor meer dan 12.000 wagens. Iets verderop is er plaats voor 650 wagens, op de Discount parking aan een goedkoper tarief. Een gratis shuttledienst zorgt voor een vlotte verbinding met de luchthaven.

Onze parkings

Brussels Airport’s kiss & ride zone

Als je iemand wil afzetten op de luchthaven kan je terecht op de gratis drop-off (max. 10 min.). Volg de signalisatie vanaf de toegangsweg A201. Van de drop-off is het nog geen 5 minuten wandelen tot aan het luchthavengebouw.

Meer over onze drop-off zone


Man met bagage op parking

Naar de luchthaven met het openbaar vervoer

Kom je graag ontspannen aan op de luchthaven, helemaal klaar voor je vlucht? Kies dan voor het openbaar vervoer. 

Naar Brussels Airport met de bus

Het busstation bevindt zich op niveau 0, waar 20 buslijnen van De Lijn klaar staan om je van en naar de luchthaven te brengen. Binnen het luchthavendomein is het gebruik van de bussen van De Lijn voor iedereen gratis.

De MIVB biedt een snelle verbinding met de Europese wijk in Brussel. De bussen van de MIVB vertrekken van platform C.

Flixbus biedt busverbindingen aan van en naar verschillende steden in België, Nederland, Frankrijk en Duitsland. De Flibco.com zorgt dan weer voor een verbinding naar Lille via Gent en Kortrijk, alsook Tilburg en Breda via Antwerpen.

Daarnaast heb je nog de Brussels Airport Express die al vanaf vroeg in de ochtend tussen Antwerpen en de luchthaven rijdt. Deze bus vertrekt op P16 en bedient in Antwerpen de halte Koningin Astridplein en Crowne Plaza. Stoppen aan de halte Crowne Plaza kan op verzoek

Al deze Intercity bussen parkeren op de P16, naast de drop off.


Man with luggage at parking

Met de trein naar Brussels Airport

Maar liefst 80 steden hebben een rechtstreekse treinverbinding met Brussels Airport, met een tot twee treinen per uur. Op de verbinding met het centrum van Brussel rijden er zelfs zes treinen per uur. Bij je boeking vind je ons station onder de naam Brussels Airport – Zaventem.

Reserveer je plaatsje in de trein naar Brussels Airport

Kom jij binnenkort met de trein of de bus naar Brussels Airport? Of rijd je liever zelf, en plaats je je wagen op de parking van Brussels Airport? We kijken uit naar je komst.

Ontvang de goedkoopste deals in je inbox!

Abonneer je op onze nieuwsbrief