De weg naar Brussels Airport

GPS-locatie

Met de wagen

De luchthaven is goed bereikbaar. Vanaf de Brusselse Ring volg je de verkeersborden met Zaventem op. Hou rekening met de verkeersdrukte tijdens de spitsuren.

Je kan de luchthaven in de meeste navigatiesystemen vinden via POI (Points Of Interest). Als alternatief kies je het kruispunt A201/Vilvoordelaan in 1930 Zaventem. Dat kruispunt ligt aan het begin van de toegangsweg tot onze luchthaven.

Parkeren

Reserveer je parking op voorhand

Brussels Airport biedt het hele jaar door parkeerformules op maat aan, 24/7. Kies voor comfort en parkeer vlakbij de luchthaven, waar er plaats is voor meer dan 10.000 wagens. Iets verderop is er plaats voor 2.000 wagens, aan een goedkoper tarief. Een shuttledienst zorgt voor een vlotte verbinding met de luchthaven.

Hier vind je een volledig overzicht van de parkeermogelijkheden, inclusief prijzen.

Wegbrengen/ophalen

Iemand naar de luchthaven brengen

Als je iemand wil afzetten op de luchthaven kan je terecht op de gratis drop-off. Op de toegangsweg A201 volg je de signalisatie (departure sign). Van de drop-off is het maar 5 minuten wandelen tot aan het luchthavengebouw.

Meer informatie vind je op deze pagina.

Trein/bus

Met het openbaar vervoer naar de luchthaven

Kom je ook graag ontspannen aan op de luchthaven, helemaal klaar voor je vlucht? Kies dan voor het openbaar vervoer. Onze brochure geeft je in een oogopslag een volledig overzicht van jouw opties met het openbaar vervoer.

De trein

Het treinstation van Brussels Airport (Zaventem) ligt vlak onder het luchthavengebouw. In het reserveringssysteem van NS Internationaal vind je ons station onder de naam Brussels Airport – Zaventem.

Tip: Boek je via Brussels Airlines met Amsterdam, Rotterdam of Den Haag als vertrekpunt, dan is ook je treinticket naar Brussels Airport in de prijs inbegrepen. Boek je minstens 7 dagen op voorhand? Dan ontvang je tot € 14 korting.

Meer informatie vind je hier.

De bus

Heb je een vroege vlucht vanaf Brussels Airport en rijdt het openbaar vervoer nog niet? De FlixBus biedt je de oplossing vanuit Amsterdam. Je kunt op verschillende plekken in Nederland opstappen en komt om 03.10 uur aan op Brussels Airport. Boek je jouw busticket op voorhand, dan geniet je bovendien van een voordeliger tarief.

Tip: Vergeet zeker niet om je terugreis te reserveren aan een voordelig tarief vanaf 9 euro.

Luchthaveninfo

Ontvang de goedkoopste deals in je inbox!

Abonneer je op onze nieuwsbrief